Armut dalının dibine düşer atasözünün anlamı nedir

Armut dalının dibine düşer atasözünün anlamı nedir
Armut dalının dibine düşer atasözünün anlamı, bir kimse önce yakınlarına yararlı olur. İnsan, öncelikle yakın akraba ve dostlarına yararlı olur.

Nasıl ki armut ağacının meyvesi dalına düşüyorsa, çocuklarda onları büyüten, yetiştiren anne ve babasına çeker. Bunu sadece dış görünüş olarak algılayamayız. Çocuklar huy ve karakter yapısı olarak anne ve babaları gibidir. İyi ve kötü alışkanlıklarını yakın çevrelerindeki insanlardan alırlar.

Çocuklar, kendi soyuna çeker. Bir çocuğun genetik özellikleri anne, baba, dayı, amca, teyze, hala gibi yakın akrabalarına benzer. Davranışları da yetiştiği çevreye benzer. Çırak, ustasının yolunda ilerler. Yaptığı işleri, eğitim aldığı ustası gibi yapar.

50
62
2
10
4
11
161
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.