Fareler cirit atmak (oynamak) deyiminin anlamı nedir

Fareler cirit atmak (oynamak) deyiminin anlamı nedir
Fareler cirit atmak (oynamak) deyiminin anlamı nedir, deyimin kısaca anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Fareler cirit atmak (oynamak) deyimi, Türkçede yaygın olarak kullanılan bir deyimdir. Bu deyimin anlamı, bir yerde hiç insan bulunmamak, o yerin çok ıssız olmasıdır. Yani farelerin cirit atması, insanların bulunmadığı bir yerde farelerin rahatça dolaşması anlamına gelir. Bu deyim, ıssızlık ve bakımsızlık durumlarını ifade etmek için kullanılır.

"Fareler cirit atmak" deyimi, genellikle bir yerde çokça ve rahatça dolaşmak, istedikleri gibi hareket etmek anlamında kullanılır. Bu deyimde farelerin cirit atması, kontrolsüzce hareket etmeleri ve istedikleri gibi dolaşmaları sembolize edilir. Dolayısıyla, bir kişinin veya bir grubun bir ortamda serbestçe dolaşarak istedikleri gibi davranmaları ve hâkimiyet kurmaları durumunda kullanılır.

Örnekler cümleler:

  • "Ev boşken fareler cirit atmış, her şeyi berbat etmişler."
  • "Mağazanın kapanma saatine yaklaştıkça insanlar panikle cirit atmaya başladı."
  • "Çocuklar parkta fareler gibi cirit atıyor, neşe içinde koşuşturuyorlar."
  • "Eski depo binasında fareler cirit atıyor, yıllardır kimse uğramamış."
  • "Belediye başkanının ilgisizliği yüzünden şehirde suç örgütleri cirit atıyor."
  • "Evde kimse olmadığı zamanlarda kedimiz evde cirit atıyor, her yere tırmanıyor."

52
5
53
2
2
2
11
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.