Hüseyin Nihal Aksız Geri Gelen Mektup şiiri hangi döneme ait ve ana düşüncesi nedir

Hüseyin Nihal Aksız Geri Gelen Mektup şiiri hangi döneme ait ve ana düşüncesi nedir
Hüseyin Nihal Aksız Geri Gelen Mektup şiiri hangi döneme ait ve ana düşüncesi nedir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Hüseyin Nihal Aksız Geri Gelen Mektup şiiri hangi döneme ait ve ana düşüncesi nedir

Ödev cevabı kısaca : Hüseyin Nihal Atsız'ın "Geri Gelen Mektup" adlı şiiri Türk edebiyatının Cumhuriyet dönemine aittir. Şiirin ana düşüncesi, vatan sevgisi, özlem ve hasret üzerinedir. Şiirde, uzaklardan gelen mektubun verdiği sevinçle vatan hasreti dile getirilir ve vatan özlemiyle dolu duygular ifade edilir. Bu duygular aracılığıyla vatanın değeri ve önemi vurgulanır.

Hüseyin Nihal Atsız ve "Geri Gelen Mektup"

Dönem: Hüseyin Nihal Atsız, 1905-1975 yılları arasında yaşamış bir Türk şair, yazar ve düşünür. "Geri Gelen Mektup" şiiri ise 1930'lu yıllarda kaleme alınmıştır. Bu dönem, Cumhuriyet dönemi Türk edebiyatının önemli bir dönemi olup, milliyetçi duyguların ve Türk tarihine olan ilginin arttığı bir dönemdir.

Ana Düşünce: "Geri Gelen Mektup" şiirinde, vatan sevgisi, kahramanlık, fedakarlık ve milli mücadele temaları işlenir. Şair, Kurtuluş Savaşı'nda cephede savaşan bir askerin sevdiğine yazdığı mektubun geri dönmesi üzerine duyduğu üzüntüyü ve vatanı için ölümü göze almış bir askerin ruh halini anlatır.

1
0
1
0
2
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.