Rabbena dualarının anlamı

Rabbena dualarının anlamı
Rabbena duaları hem Kuran-ı Kerim’de yer alan surelerden hem de namaz surelerinden bir tanesidir. Rabbene duaları, Rabbena Atina ve Rabbenağfirli olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. İşte, Rabbena dularının okunuşu ve anlamı…

Rabena duaları, kıymetli sureler arasında yer almaktadır. Şifasının çok olduğuna inanılan Rabbena duaları hem Kuran-ı Kerim hem de namaz surelerinde geçmektedir. Bu yüzden namazlardan sonra bol bol okunmasında fayda vardır.

Rabbena duaları kendi içerisinde ikiye ayrılmaktadır. Bunlar, Rabbena Atina ve Rabbena Firli dualarıdır… Bu içerikte, hem Rabbena Atina hem de Rabbenağfirli dualarının okunuşunu, anlamlarını, yazılışlarını ve faziletlerini öğreneceksiniz.

İşte, herkesin merak ettiği Rabbena dualarının anlamları ve okunuşlarının yanı sıra diğer bilgileri…

Rabbena Atina duası okunuşu, anlamı ve yazılışı

Okunuşu; Rabbenâ âtinâ fid'dünyâ haseneten ve fil'âhireti haseneten ve gınâ azâbennâr. Birahmetike yâ Erhamerrahimîn.

Türkçe Anlamı (Meali): Allah'ım! Bize dünyada iyilik ve güzellik, ahirette de iyilik, güzellik ver. Bizi ateş azabından koru. Ey Rabb'im, merhamet edenlerin merhamet edicisi, bize rahmetinle muamele eyle.

Arapça Yazılışı: رَبَّنَا آتِنَا فِي الدُّنْيَا حَسَنَةً وَفِي الآخِرَةِ حَسَنَةً وَقِنَا عَذَابَ النَّارِ

Rabbenağfirli duası okunuşu, anlamı ve yazılışı

Okunuşu: Rabbenâğfirlî ve li-vâlideyye ve lil-Mu'minine yevme yekûmu'l hisâb.

Türkçe (Meali) Anlamı: Ey bizim Rabbimiz! Beni, anamı ve babamı ve bütün mü'minleri hesap gününde (herkesin sorguya çekileceği günde) bağışla.

Arapça Yazılışıرَبَّنَا اغْفِرْ لِي وَلِوَالِدَيَّ وَلِلْمُؤْمِنِينَ يَوْمَ يَقُومُ الْحِسَابُ

Kaynak:Eğitim Sistem

135
2
138
4
1
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.