Sanat denince aklınıza neler geliyor

Sanat denince aklınıza neler geliyor
Sanat denince aklınıza neler geliyor konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Sanat denince aklınıza neler geliyor

Ödev cevabı kısaca : Sanat, insanoğlunun duygularını, düşüncelerini veya hayal gücünü ifade etmek için kullandığı çeşitli yaratıcı faaliyetlerin genel adıdır.

Sanat, yaratıcının (sanatçının) teknik becerisini ifade eden, güzelliği veya duygusal gücüyle beğenilmesi amaçlanan görsel veya işitsel faaliyetler olarak anlaşılır. Sanat, kişinin evrenle ilişkili olarak deneyimlemesi için, toplumun kültürel ve estetik değerlerini korumak için ve duyguları aktarmak için bir yoldur. Güzel sanatlar, insanlarda hayranlık, estetik heyecan uyandıran, ince bir duygudan, üstün bir sezgiden doğan müzik, resim, heykel, mimarlık, tiyatro ve sinema gibi sanatlardır. Sanat, yaratıcılığın ve hayal gücünün ifadesidir ve tarih boyunca neyin sanat olarak adlandırılacağına dair fikirler sürekli değişmiş, bu geniş anlama zaman içinde değişik kısıtlamalar getirilip yeni tanımlar yaratılmıştır. Sanat, insanların duygusal ifadelerini, düşüncelerini ve hayal güçlerini paylaşmalarını sağlayan bir araçtır. Bu nedenle, sanatın sınırları ve tanımı her zaman tartışmalı ve esnek olmuştur.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.