Yeni müfredat hangi sınıflarda başlıyor, ders saatleri değişecek mi

Yeni müfredat hangi sınıflarda başlıyor, ders saatleri değişecek mi
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli adını taşıyan yeni müfredat kademeli olarak uygulanacak. Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni müfredat taslağının bir hafta süreyle kamuoyunun görüş ve önerileri için askıya çıkarılacağını açıklarken en çok merak edilen konu

Milli Eğitim Bakanı Tekin, yeni müfredatın uygulanmasının kademeli bir geçişle gerçekleşeceğini açıkladı. Bu kapsamlı revizyon, eğitim ve öğretim kademelerinin tamamında ve tüm sınıf düzeylerinde uygulanacak. İlkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflar, önümüzdeki eylül ayından itibaren yeni programı uygulamaya başlayacaklar.

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, kademeli geçiş yapılacak sınıfların ders kitabı başvurularını bu yıl kabul etmedi. Bu nedenle bu sınıfların kitapları doğrudan ilgili genel müdürlükler tarafından hazırlanacak. Bu süreç, eylül ayında başlatılan bir doğal ilerleme olarak değerlendiriliyor.

Müfredatın yetiştirilmesi için haftalık ders saatlerinin artırılması gerektiği yönünde görüşler alındı. Ancak bu mümkün olmadığı için müfredat ve programlar ciddi bir seyreltme sürecine tabi tutuldu. Tekrarlanan bilgiler çıkarıldı ve çocukların akademik yetkinliklerinin üzerinde olabilecek gereksiz bilgiler paylaşılmadı. Yeni müfredatla haftalık ders saatlerinde azalma olmayacak, ancak programlar bilgiyi beceriye dönüştürebilecek şekilde revize edildi.

2
2
1
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.