Biyoloji dersi sene sonu zümre toplantı tutanağı
…….. ANADOLU LİSESİ 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BİYOLOJİ DERSİ II. DÖNEM ZÜMRE ÖĞRETMENLERİ TOPLANTI TUTANAĞ
TOPLANTI NO :
TOPLANTI TARİHİ :
TOPLANTI YERİ :
TOPLANTI SAATİ :
TOPLANTIDA BULUNANLAR :
GÜNDEM MADDELERİ:
1- Açılış Ve Yoklama.
2- Yeni Gelen Emir, Genelge ve Tebliğlerin İncelenmesi
3- Milli Eğitimin Temel Amaçlarının Okunması
4- Biyoloji ve Sağlık Bilgisi Dersi Genel ve Özel Amaçları
5- II. Dönem Biyoloji ve Sağlık Bilgisi Zümre Tutanağının İncelenmesi, Alınan Kararların Okunması ve değerlendirilmesi
6- II. Dönem Başarısının Değerlendirilmesi, Başarısızlık Nedenleri.
7- Ünitelendirilmiş Yıllık Planların Uygulanmasında Karşılaşılan Sıkıntılar Ve Çözüm Önerileri.
8- …/.... Eğitim-Öğretim Yılında Öğrencilerin Başarılarını Daha da Artırmak İçin Yapılacak Çalışmalar, Öneriler.
9- Dilek Ve Temenniler.
GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ
Zümre başkanı Okul Müdürü …………………… ve Biyoloji ve Sağlık Bilgisi Dersi öğretmenleri ………………………, yukarıda belirtilen yer, tarih ve saatte bir araya gelerek, gündemdeki konuları görüşmüş ve aşağıdaki kararları almışlardır:
1- Zümre Başkanı ……………: "..../.... eğitim-öğretim yılını başarılı bir şekilde bitirdik. Umarım ki geride kalan eğitim-öğretim dönemi okulumuz için en iyi şekilde tamamlanmıştır” dilekleriyle toplantı açılmıştır.
Yapılan yoklamada tüm Biyoloji ve Sağlık Bilgisi öğretmenlerinin toplantıda hazır oldukları görülmüştür.
2- ..../.... Eğitim-Öğretim Yılı II. Dönem başında yapılan Biyoloji ve Sağlık Bilgisi Dersi zümre tutanakları incelendi.
Tutanaklarda belirlenen hedeflere ulaşıldığı belirtildi. Bunun da öğrencilerin derste, sınıf içinde ve okuldaki davranışlarından ve aldıkları notlardan anlaşıldığı açıklandı.
3- Biyoloji ve Sağlık Bilgisi Dersinin müfredatı ve genel amaçları doğrultusunda planlama, etkinlik, ölçme ve değerlendirme çalışmalarının yapıldığı ……………………… tarafından belirtildi.
4- Ders öğretmeni …………………………, uygulamada karşılaşılan güçlüklere ilişkin olarak proje ve performans ödevlerinin zamanında teslim edilmesi konusunda bazı öğrenciler açısından sıkıntıların yaşandığını belirtti.
Zümre başkanı ………………………….. ise bu sıkıntının giderilmesi için önümüzdeki yıl öğrencileri ödev hazırlama ve teslim etme konusunda daha bilinçli hale getirme çalışması yapılmasını önerdi. Bu konuda ortak çalışma yapılması kararlaştırıldı.
5- Ders Öğretmeni, derslerde kullanılan araç ve gereçlerin genel olarak yeterli olduğu, araç ve gereçlerin zamanı ve yeri geldiğinde kullanıldığını söyledi.
Zümre Başkanı ……………………………’ de bilgisayar laboratuvarından ve akıllı tahta cihazından yararlanarak derslerin daha verimli bir şekilde işlendiğini belirtti.
6- Ders Öğretmeni ……………………, yıl sonunda tüm sınıflarda başarının hedeflenen düzeye yakın olduğunu, başarısız öğrencilerin büyük bir kısmının ise devamsız öğrenciler olduğunu vurguladı. Sınıflardaki genel başarı durumu aşağıdaki gibidir:
7- Ünitelendirilmiş Yıllık Planların işleyişi gözden geçirildi. Ders işleyişinin yapılan yıllık planlara uygun olarak işlendiği ve bütün konuların zamanında bitirildiği tespit edildi.
8- Konuların işlenişinde konuların niteliğine ve öğrenci özelliğine uygun olarak aktif öğrenme yöntemleri kullanıldı. Bu bağlamda anlatım, soru-cevap, beyin fırtınası, problem çözme, tartışma, drama vb. yöntem ve teknikler uygulandı. Ders araç-gereci olarak da ders kitabı, bilgisayar sunuları, film, Beden Eğitimive animasyonlar ile konulara ilişkin fotoğraf ve resimlerden yararlanıldı.
9- Okul ve dersliklerin fiziki anlamda yeterli olduğu zümre öğretmenlerince belirtildi. Sınıfların yeterince aydınlık ve ferah olduğu, bunun eğitim öğretim etkinliklerine olumlu katkı sağladığı belirtildi. Sınıflarda yer alan panoların yeterli olup buralarda rahatlıkla öğrenci çalışmalarının sergilendiği söylendi.
10– Dilek ve temenniler konusunda söz alan olmadığından başkan ………………… toplantıyı sona erdirdi.
Kaynak:Eğitim Sistem
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.