Yem borusu deyiminin anlamı ve kısaca hikâyesi

Yem borusu deyiminin anlamı ve kısaca hikâyesi
Bu yazımızda sizlere Yem borusu deyiminin anlamı ve kısaca hikâyesi hakkında bilgiler vereceğiz.

Yem borusu deyiminin anlamı:

İnsanı mutlu etmek için söylenen oyalayıcı ve aldatıcı söz.

Yem borusu deyiminin hikâyesi:

İnsan kendini oyalayan sözlerle mutlu olur. Gerçekleşmeyeceğini bile bile. Mesela askerlik vazifesi sırasında askerliğin kısalacağından söz edilir. Bu söz gerçek dışı olsa da askerleri oyalar ve memnun eder, onları askerliği bir an önce bitirme hayaline sürükler.

Osmanlılar döneminde Arabistan'a asker gönderilmiş. Bu arada yiyecek, içecek ve hayvan yeminde hesap hatası yapılmış. Kızıldeniz'e gelindiğinde hiçbir şey kalmamış.

Asker yiyecek ve içecek yokluğuna bir süre dayanmış ama hayvanlar huysuzlanmaya başlamış. Akıllı bir subay, normal zamanlarda yem vaktinde çalınan yem borusunu çaldırmış. Hayvanlar sesi duyunca yem verilecek zannıyla bir müddet sakinleşmişler.

         Ne mutlu görünüyorsun,

         Yem borusu çalındı mı?

         Güzel hayal kuruyorsun,

         Yalanlarla avundun mu?

Yatan kurttan, yeler tilki yeğdir ne demek?Genellikle gerçek anlamından uzaklaşmış birden çok sözcükten oluşan, bir kavramı ya da durumu karşılayan kalıplaşmış sözcük gruplarıdır.

Daha fazla deyim için tıklayınız.

Deyimlerin Genel Özellikleri

Deyimler, duygu ve düşünceleri bir bütün olarak anlatan, en az iki kelime ile kurulan, bir kavramı yada bir fikri belirlemek için ortaya çıkan kalıplaşmış gramer birlikleridir.


Deyim Nedir?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EgitimSistem.Com Özel Haber

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.