Tiyatro; insanı, insana, insanla, insanca anlatma sanatıdır
Tiyatro insana, insanın sahip olması gerektiği erdemleri ve bu erdemlerin önemini, niçin bu erdemlere sahip olmamız gerektiği bilincini kazandırır.
Tiyatro, duyguların ve olayların bir sahnede, seyirciler önünde jest ve konuşmalarla anlatılması ve sergilenmesi amacıyla hazırlanmış gösterilerden oluşan bir sahne sanatıdır.
William Shakespeare’e ait olan bu söz tiyatro sanatının inceliklerini barındırır içerisinde. Diğer güzel sanatlarla kıyaslandığında içinde insanın sesi ve görüntüsü olan ve göstermeye bağlı olarak ve depolanamaz saklanamaz bir şekilde anlık aktarılan tek sanat tiyatrodur. Oyuncu o an iyi bir iş çıkarttır ise seyirci konuyu algılar ve hikâyeye zihnen dâhil olur. Tekrarı yoktur aynı nehirde iki kere yıkanılmadığı gibi aynı mimikle aynı hisle hiçbir oyun tekrar edilmez.
Sahnelemeye dayalı bu sanatın ortaya çıkışı da zaten insanı kendine statüsü ne olursa olsun anlatmaktı. Tragedyaların ortaya çıkış amacı tam olarak da bu idi. yönetimi eleştirmek ve bozuk düzenin düzelmesi için kendini ifade etmek. Sorunu da çözümü de insanın kendisi yaratır. Sorunu yaratan insana bir diğer insan kendini anlatır ve bir çözüm önerir. Ya da onu ikaz eder. Eğer bu bir tiyatro oyunu aracılığı ile sergileniyorsa sanatla insanı insana anlatmış oluruz.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.