Tevekkül ile ilgili deyimler
Tevekkül, Allah’a güvenip dayanma anlamında terim. Güvenmek, dayanmak ve işi başkasına havale etmek anlamlarını taşıyan tevekkül, İslam'ın ana ilkelerinden birisi olarak kabul edilmiştir.
Bir kimsenin bir olay karşısında elinden geleni yaptıktan sonra Allah'a (C.C) kayıtsız, şartsız teslim olmasına ve kaderine razı gelmesine tevekkül adı verilir. Bir diğer söyleyişle kişinin hedefe ulaşmak için maddi ve manevi sebeplerin hepsine başvurduktan sonra Allah' dayanıp, güvenmesi ve işin sonrasını Allah'ın takdirine bırakmasıdır.
Tevekkül ile ilgili deyimler
- Kadere boyun eğmek,
- Kazaya rıza göstermek
- Düşmez kalkmaz bir Allah
- Allah'ın hikmeti,
- Allah'ın işine bak
- Allah yürü ya kulum demiş
Allah’ın hikmeti deyiminin anlamı, karşılaşılan olayda beklenmeyen bir durum ortaya çıktığında kullanılan deyimdir.
Allah’ın işine bak deyiminin anlamı, bu deyimi bir işin olması için gerekli şeyleri yaptıktan sonra şaşılacak bir sonuca ulaştığımızda kullanılmaktadır.
Kadere boyun eğmek deyiminin anlamı, yaptığımız işlerde sonucun Allah’ın takdirinde geliştiğini ve artık elimizden bişey gelmediğini anlatmak için kullandığımız bir deyimdir.
Düşmez kalkmaz bir Allah deyiminin anlamı, yapılan bir kötülüğün kimsenin yanına kalmayacağını işin eninde sonunda Allah’ın takdiri ile gerçekleşeceğini anlatan deyimdir.
Kazaya rıza göstermek deyiminin anlamı, yaşanmış kazanın Allah’ın takdiri ile yaşandığını çok iyi bildiğimizden suçlu aramamak için kullanılan deyimdir.
İş olacağına varır deyiminin anlamı, insanın bir iş için ne kadar uğraş göstersin sonucunu Allah teala hazretlerinin belirlediğine inanmaktan dolayı kullanılan deyimdir.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.