Siyasi partilerin kurulma amacı

Siyasi partilerin kurulma amacı
Siyasi partilerin kurulma amacı nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Siyasi partilerin varlığı, cumhuriyet rejimi ile mümkün hale gelmiştir. Cumhuriyet çok partili rejimin sayesinde gelişmekte ve korunmaktadır. Cumhuriyet bir çok seslilik düzeni içinde işlemektedir. Bu nedenle cumhuriyetin korunması ve devam ettirilmesinde siyasi partilerin varlığı önemlidir.

Siyasi partilerin kurulma amacı, halkın talep ve arzularının yerine getirilmesi, halkın hakim iradesinin mutlak olarak devlette söz sahibi olması, halkın doğru bir şekilde temsil edilmesi bakımından önemlidir. Siyasi partilerin varlığı toplumun her kesiminin kendini temsil hakkı ve alanı bulması anlamına da gelmektedir. Bu nedenle çok partili sistem tek partili sistemden daha iyi görülmüştür.

Kaynak:Eğitim Sistem

552
81
151
18
23
262
52
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.