11. Sınıf Tarih Ders Kitabı Meb Yayınları Sayfa 12 Cevapları

11. Sınıf Tarih Ders Kitabı Meb Yayınları Sayfa 12 Cevapları
11. Sınıf Meb Yayınları Tarih Ders Kitabı Sayfa 12 Hazırlanalım Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Kısa Cevaplar:

1- Osmanlı Devleti, XVII. yüzyılda hangi devletlerle komşudur?
Osmanlı Devleti'nin XVII. yüzyılda komşu olduğu devletler arasında Avusturya, Venedik, İran'daki Safevi Devleti, Polonya (Lehistan), Rusya ve Mısır'daki Memlükler bulunmaktaydı.

2- Avrupa’daki mezhep savaşlarının, Osmanlı Devleti’nin Batı siyasetine etkileri nelerdir?
Mezhep savaşları Avrupa'yı bölünmüş hale getirerek Osmanlı Devleti'nin Batı siyasetinde etkili olmasına fırsat tanıdı. Osmanlı, bölünmüş Avrupa'da hem Batı'ya seferler düzenleyerek hem de bazı devletlerle ittifak yaparak bu durumu avantaja çevirdi.

3- Sömürgeciliğin ortaya çıkışına etki eden unsurlar nelerdir?
Sömürgeciliğin temel nedenleri arasında coğrafi keşiflerle yeni ticaret yollarının bulunması, sanayi devrimi ile birlikte hammadde arayışı, güçlü devletlerin daha fazla ekonomik kazanç elde etme isteği ve Avrupa'daki rekabet yer almaktadır.

4- Osmanlı ve Safevi Devleti arasındaki mücadelelerin nedenleri nelerdir?
Osmanlı ve Safeviler arasındaki mücadelenin ana nedenleri, mezhep farkından kaynaklanan rekabet (Osmanlılar Sünni, Safeviler Şii) ve bu iki gücün Anadolu ve Kafkasya gibi stratejik bölgeler üzerindeki hâkimiyet isteğidir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.