11. Sınıf Tuna Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 15 Cevapları

11. Sınıf Tuna Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 15 Cevapları
11. Sınıf Tuna Yayınları Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 15 Hazırlık Çalışması Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

1. Çevrenize baktığınızda gördüğünüz her şeyi aklınızda tutabilir misiniz? Niçin?

Hayır, çevremize baktığımızda gördüğümüz her şeyi aklımızda tutmamız mümkün değildir. Bunun sebebi, beynimizin her ayrıntıyı aynı anda kaydedememesi ve odaklandığımız şeylere öncelik vermesidir. Ayrıca beyin, önemli bulduğu bilgileri işlerken, önemsiz veya gereksiz olanları filtreler ve unutulmaya bırakır.

2. Görme ile beyin arasında nasıl bir bağlantı vardır?

Görme ile beyin arasında güçlü bir bağlantı vardır çünkü görme duyusu beyne ulaşan görsel bilgileri işler. Gözlerden alınan görsel veriler optik sinirler aracılığıyla beynin görme merkezine iletilir ve burada bu veriler anlamlandırılır. Görme, beynin her iki yarım küresini de etkileyen karmaşık bir süreçtir.

3. Canlıların ortak özelliklerinden olan uyarılara tepki vermede uyarıyı alan ve değerlendiren sistem hangisidir?

Canlıların uyarılara tepki vermesini sağlayan sistem sinir sistemidir. Sinir sistemi, çevreden gelen uyarıları alır, değerlendirir ve uygun tepkiler oluşturur. Bu sayede canlılar, çevrelerindeki değişimlere hızlıca tepki verebilirler.

24
134
14
31
15
7
82
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.