Seracılık yurdumuzun başka hangi bölgelerinde yapılıyor
Ülkemizde birçok tarım ve ticaret faaliyetleri yapılmaktadır. Ülkemizin üç tarafının denizlerle çevrili olması, toprak özellikleri, yeryüzü şekilleri ve iklim özellikleri tarım faaliyetlerini doğrudan etkilemektedir. Tarımın farklılaşması ve farklı bölgelerde çeşitli şekilde gerçekleştirilmesi ekonominin de gelişmesini sağlamaktadır.
Seracılık faaliyetleri ülkemizin birçok bölgesinde özellikle yapılmaktadır. Ülkemizde seracılık faaliyetleri Karadeniz, Akdeniz, Marmara ve Ege bölgelerinde yapılmaktadır. Tarım ürünlerinde verimli üretim ve çeşitliliğin sağlanması için seracılık faaliyetleri yapılmaktadır. Seracılık faaliyetleri tarım alanında masraf oluştursa da tarımla uğraşan kişiler üretimdeki kalite ve verimlilik sayesinde masrafları karşılamaktadır. Tarıma dayalı ekonomi böylece gelişimini sürdürmektedir.
Seracılık en çok hangi bölgede yapılır
Ülkemizde tarım ve hayvancılık oldukça gelişmiştir. Çünkü üç farklı iklim tipinin görülmesi ve dört mevsimin yaşanması coğrafik bölgelerimizde farklı tarım ürünlerinin yetiştirilmesinde en önemli etkileri oluşturmaktadır.
İklim, yeryüzü şekilleri, bitki örtüsü ve toprak özellikleri tarımın da gelişmesini sağlar. Tarıma dayalı endüstrinin de oluşmasını sağlar. Tarımda çeşitli ürün elde faaliyetleri yapılmaktadır. Bunlardan biri de seracılıktır. Seracılık, uygun sıcaklığın yapay olarak özel çadırlarda oluşturulmasıyla çimlenme faaliyetlerinin gerçekleşmesini sağlamakla gerçekleşir.
Ülkemizde seracılığın en fazla yapıldığı bölge Akdeniz Bölgesi’dir. Akdeniz Bölgesi’nde seracılık faaliyetleri sonucunda dört mevsim her türlü ürün verimlilikle elde edilmektedir. Seracılığın Akdeniz Bölgesi’nden sonra yoğun olarak yapıldığı bölgeler, Ege, Marmara ve Karadeniz’dir.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.