Sayılı gün tez geçer atasözünün anlamı
Sayılı gün tez geçer atasözünün anlamı şu şekilde :
Sayısı belli olan, bir işin yapılması için önemli ve az görülen belirli zaman süresi çok çabuk geçer. Kişi işine öyle dalar ki, bugünlerin nasıl geçtiğinin farkına bile varmaz.
Zaman, göreceli, insandan insana değişen bir kavramdır. İnsan mutlu ise zaman çabuk geçer. Zorluk ve sıkıntı içinde ise birgün bir yıl oluverir. Birde, bir işin gerçekleştirilmesi yada yapılması için bize tanınan belli bir süre çabucak geçiverir. Zamanın her anına aynı derece önem verilmelidir.
Değişik hedefler için yapılan plânlar, zaman içinde insanı sınırlar. Bazen hiç geçmesini istemediğimiz zamanlar çabucak geçiverir. Bazen de geçmek bilmeyen bir zaman işkencesi başlar. Bu durumlar aslında insanın kendi ruh hâli ile ilgilidir. Zira gün 24 saattir ve herkes için eşittir. Kendini belli zamana göre ayarlayan kişiler yapacakları işi de o süre içinde başarmak zorunda olduklarından zamanın akmadığını sanabilirler. Oysa bir de bakarlar ki belirlenen zaman gelmiş ve hâlâ bazı eksik işler var. Keza ömür de böyledir. Hapishane, hastahane, bekleyiş, ayrılık vs. durumlarda da kişilerin zamanı algılayışları farklı farklı olur. Oysa bu sayılı günler elbette aynı süre içinde geçer gider. Biz farkında olsak da, olmasak da.
Sayılı günler (gün) tez (çabuk) geçer atasözünün ana fikri
Bir işin yapılması veya gerçekleşmesi için konulmuş olan belli bir süre çabucak geçer.
Tez nedir, Çabuk olan, süratli.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.