Sanal ortamda yer alan bilgilerin her zaman doğru olduğunun düşünülmesi
Sanal ortamda yer alan bilgilerin hepsinin her zaman doğru olduğunun düşünülmesi yanlış bir davranıştır. Sanal ortamda yer alan tüm bilgilerin her zaman doğru olduğunu düşünmemeliyiz.
Sanal ortamda herşey doğru değildir. Tabiki de bazı şeyler doğru olabilir. Ama bir bilginin ya da bir olayın doğru olup olmadığını iyice kontrol etmemiz gerekir. Çünkü sanal ortamdan öğrendiğimiz bir bilgi veya olay hayatımızı kötü etkileyebilir. Bilginin doğruluğunu iyice araştırmamız daha mantıklı olur. Sanal ortama güvenmemeliyiz.
Sanal ortam, her çeşit insanın yer aldığı bir ortamdır. Bu ortamda yer alan insanlar iyi niyetli olabileceği gibi kötü niyetli de olabilirler. Bu nedenle sanat ortama bilgilerinin doğruluğu teyit edilmelidir. Aksi takdirde, yalan yanlış bilgilerin doğru olduğuna inanan kişi yanlış davranışlarda bulunabilir.
Çünkü;
Sanal ortamda herkesin istediği gibi yazabileceği birçok site vardır. Birçok sitede insanlar hiçbir kaynağa bakmadan, kafalarından oluşturdukları bilgileri yazmaktadırlar. İşte bu yüzden birçok kişi bilgi çöplüğü olarak tanımlar bunu.
- Bizim yapmamız gereken
- Güvenli sitelerden bilgileri öğrenmek
- Öğrendiğimiz bilgileri çeşitli kaynaklardan kontrol etmek
olmalıdır.
Sanal ortamda yer alan bilgilerin her zaman doğru olduğunun düşünülmesi bizi nasıl etkiler?
- Bizi yanlış bilgiye yönlendirir.
- Bilgileri öğrenmek bizim hayatımızı kolaylaştıracağına karşılık yanlış bilgiler hayatımızı zorlaştırabilir.
- Yanlış bilgiler bizim bilgi öğrenmenin, yeni şeyler öğrenmenin ne kadar eğlenceli olduğunu öğrenmemizi engeller.
Kaynak:Eğitim Sistem
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.