Rüştiye ve kanun nedir

Rüştiye ve kanun nedir
Rüştiye ve kanun nedir, rüştiye ve kanun TDK anlamı nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kökeni Arapça olan Rüştiye kelimesi, özellikle Osmanlı döneminde yaygın kullanılan bir sözcüktü. Ancak günümüzde değerlendirilmeyen ve bunun yerine farklı sözcükler kullanılan bir anlama sahip olduğunu dile getirmek mümkün.

Rüştiye kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. Rüştiye, Arapça dilinden Türkçe'mize geçmiştir. TDK'ye göre, rüştiye kelimesi anlamı şu şekildedir: Ortaokul derecesinde olan eğitim kurumu.

Kanun, toplum düzenini oluşturmak ve asayişi sağlamak için hazırlanmış yazılı hükümlerdir. Toplumdaki her fert, istisnasız kanunlara uymak zorundadır. Uyulmaması durumunda para cezası, tahdit (sınırlama), hak mahrumiyeti, hapis cezası gibi farklı cezai yaptırımlar uygulanır.

Kanun kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. Kanun kelimesi Arapça kökenlidir. TDK'ye göre kanun kelimesi anlamı şu şekildedir:

  • Eski takvimde yer alan kânunusani, kânunuevvel ay adlarında geçen "ateş ocağı" anlamındaki söz
  • Yasa
  • Geçerli olan kural
  • Dikdörtgen biçiminde, bir köşesi kesik, yassı bir sandık üzerine gerilmiş tellerden oluşan, tırnak adı verilen çalgıçlarla çalınan ince saz çalgısı

2
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.