Polimeraz zincir reaksiyonu (PCR) nedir

Polimeraz zincir reaksiyonu (PCR) nedir
Polimeraz zincir reaksiyonu (PCR) nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Polimeraz zincirleme tepkimesi (Polymerase Chain Reaction – PCR), DNA içerisinde yer alan, dizisi bilinen iki segment arasındaki özgün bir bölgeyi enzimatik olarak çoğaltmak için uygulanan tepkimelere verilen ortak bir isimdir.

DNA molekülleri çift zincirli sarmal bir yapıda olarak milyarlarca baz çiftinden meydana gelmektedir. Genetik devamlılık ve kalıtım açısından önemi büyüktür. Her canlıda bulunan DNA, canlıya özel genetik bilgilerin taşındığı yer olarak da bilinmektedir.

DNA molekülü üzerinde bazı çalışmalar yapılmaktadır. DNA zincirinde yer alan bazı segmentlerin yenilenmesi ya da kopyalanması söz konusu olmaktadır. DNA içerisinde yer alan bazı çift segmentlerin meydana getirilmesi için Polimeraz Zincir Reaksiyonu (PCR) meydana gelmektedir. Böylece kopyalama işlevi tamamlanmaktadır. DNA, bir canlının bütün genetik özelliklerinin bulunduğu konum olarak bilinmektedir. Polimeraz reaksiyonlar sayesinde DNA ayrıca korunmaktadır. DNA çok önemli bir yapıdır.

31
31
31
31
31
31
31
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.