Podolog ne iş yapar

Podolog ne iş yapar
Bedenimizin tüm yükünü taşıyan ve enerji noktaları ile donatılmış organımız olan ayaklarımızın sağlığını korumada ve iyileştirmede görev almak ilgi çekici geliyor mu? Cevabınız “evet” ise bu mesleğe ait açıklamaları okumadan geçmeyin.

Bireylerin ayak sağlığının korunması ve bakımı için ilgili uzman hekimin yönlendirmesine bağlı olarak hastaların ayak tedavisini yapan sağlık teknikerdir.

Podologlar;

• Ayak sağlığı ve korunmasına yönelik olarak farkındalık geliştirilmesi çalışmalarında görev alır,
• Sağlıklı bireylerde medikal ayak bakımı yapar,
• İlgili uzman hekimin teşhis ve tedavisine bağlı olarak tırnak protez uygulamaları, bandaj sargı, parmak yastıkları ve ayak destekleri uygulamaları yapar, ayak sağlığı sorunlarının, tırnak patolojilerinin ve nasırların önlenmesi ve tedavisinde görev alır.

Podolog olmak isteyenlerin yardımsever, güler yüzlü, hoşgörülü, dikkatli, temiz, düzenli, sorumluluk duygusu yüksek, programlı çalışmayı seven, etkili iletişim kurma becerisine sahip, ekip çalışmasına yatkın, pratik ve hareketli çalışma temposuna uyum sağlayabilen kişiler olması gerekir. Çalışma ortamı kurumlar ve hastaneler olup, genellikle kapalıdır. Çalıştıkları kurumun özelliğine göre dönüşümlü olarak gece ve/veya gündüz çalışırlar. Çalışırken özel kıyafet giyerler. Çalıştıkları meslekte hastalık riskine karşı koruyucu aşı olmaları gerekmektedir. Hasta yakınları ve sağlık personeliyle iletişim içerisindedirler.

Mesleğin eğitimi üniversitelerin meslek yüksek okullarının Podoloji bölümünde verilmektedir.

Podologlar, kamu sağlık sektörü (hastane, poliklinik, aile sağlığı merkezi) ve özel sağlık kurumlarında istihdam edilirler. Ayrıca ilgili yasa ve yönetmelikler doğrultusunda bağımsız olarak da çalışabilirler. Alanda iş bulma imkânı oldukça geniştir. Kişisel bilgi, beceri ve yeteneğe bağlı olarak meslekte işsiz kalma riski azdır.

Benzer Meslekler;

  • Hemşire
  • Ortopedik Protez ve Ortez Teknikeri

Mesleğin Bilgileri

Meslek Kodu : 2269.03
Meslek Adı : Podiatrist/podolog Grup Bilgileri
M. Ana Grubu : Profesyonel Meslek Mensupları
M. Alt Ana Grubu : Sağlık İle İlgili Profesyonel Meslek Mensupları
M. Grubu : Sağlık İle İlgili Diğer Profesyonel Meslek Mensupları
M. Birim Grubu : Başka Yerde Sınıflandırılmamış Sağlık İle İlgili Diğer Profesyonel Meslek Mensupları
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : İlköğretim 

Kaynak:Eğitim Sistem

1
1
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.