Biyosistem Mühendisi ne iş yapar

Biyosistem Mühendisi ne iş yapar
Mühendislik bilimlerinin biyosistemlere ve süreçlere uygulanmasınıiçeren bu ilgi çekici mesleği incelemeye ne dersiniz?

Biyosistem Mühendisi, tarımsal ve doğal ekosistemlerde arazi ve su kaynaklarının sürdürülebilir kullanımı, tarımda yenilenebilir enerji kaynakları ve enerji korunumu, farklı ekosistemlere uygun kırsal yapılar ve tarım makinalarının tasarımı ve üretimi, teknolojiye dayalı hassas tarım gibi uygulamalar, kırsal alanda yer alan seralar, tüneller, sulama sistemleri ve benzeri yapılar, tarımda teknolojinin geliştirilmesi konularında araştırma, eğitim ve yayım çalışmalarını sistem yaklaşımı ve mühendislik temelli olarak yürütür.

Biyosistem Mühendisleri;

• ilgili faaliyetlerde bulunur,
• Biyolojik kaynakların korunması ve geliştirilmesi prensiplerini göz ardı etmeden sürdürülebilir tarım ve gıda üretimini gerçekleştirir,
• Tarım ve gıda ürünlerinin üretiminden tüketimine kadar olan süreçler için gerekli makine ve tesislerin tasarımı, projelenmesi, yapımı ve işletilmesi faaliyetlerini yürütür,
• Biyosistemlerde üretim amacıyla kullanılan her türlü yapı, barınak ve tesisin projelendirilmesi, yapımı ve işletilmesi işlerini yapar.

Biyosistemlerle ilgili enerji kaynaklarının kullanımı ve korunması ile Biyosistem Mühendisi olmak isteyenlerin, fen bilimlerine ilgi duyan, matematiksel işlem yapabilme yeteneğine sahip, bilimsel çalışmalara meraklı, yeniliklere açık, sorumluluk duygusu yüksek kişiler olması gerekir. Biyosistem Mühendisleri hem kapalı (büro, laboratuvar, ilgili bakanlıklar, üniversiteler, belediyeler) ortamlarda hem de açık arazide çalışırlar.

Mesleğin eğitimi, ziraat ve mühendislik fakültelerinin Biyosistem Mühendisliği bölümünde verilmektedir.

Biyosistem Mühendislerinin, kamu kurumlarında (il özel idareleri, DSİ, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, belediyeler) ve özel sektör kuruluşlarında (gıda makineleri sanayii, hayvancılığa dayalı makine sanayii, mühendislik ve danışmanlık büroları) iş bulma imkânları vardır.

Benzer Meslekler;

  • Ziraat Mühendisi
  • Gıda Mühendisi
  • Makine Mühendisi
  • Çevre Mühendisi

Kaynak:Eğitim Sistem

23
3
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.