Biyomedikal cihaz teknikeri ne iş yapar

Biyomedikal cihaz teknikeri ne iş yapar
Tıp ve biyolojinin teknik alanında çalışmak, bu alanlarda kullanılancihaz, araç ve gereçlerin kullanımı ve montajını yapmak tam da bumesleğin ana gövdesini oluşturuyor. Biyomedikal Cihaz Teknikerinidaha ayrıntılı tanımak ister misiniz?

Biyomedikal Cihaz Teknikeri tıpta ve biyolojik bilimlerde kullanılan alet ve cihazların montajı, kullanımı, bakım ve onarımı konularında çalışan kişidir.

Biyomedikal Cihaz Teknikeri:

• Tıp ve biyolojik bilimlerde, kimya ve Ar-Ge laboratuvarlarında kullanılan alet ve cihazlarışemalara uygun olarak yerlerine monte eder,
• Aletlerin nasıl ve ne şekilde kullanıldığını ilgililere gösterir,
• Aletlerin bakım ve onarımını yapar.

Biyomedikal Cihaz Teknikeri olmak isteyenlerin temel bilimlere, özellikle fiziğin elektrik ve mekanik konularına ilgili, bu alanda başarılı, şekil ilişkilerini algılayabilme ve bir şemayı okuyabilme yeteneğine sahip, el becerisi olan, ayrıntıları görebilen, sorumluluk sahibi ve dikkatli kişiler olması gerekir. Biyomedikal Cihaz Teknikerleri temiz, iyi aydınlatılmış ve ısıtılmış kapalı ortamlarda çalışırlar. Genellikle sağlık personeli ve diğer teknik personelle iletişim hâlindedirler.

Mesleğin eğitimi üniversitelere bağlı meslek yüksekokullarının Biyomedikal Cihaz Teknolojisi bölümünde verilmektedir.

Biyomedikal Cihaz Teknikerleri resmi ve özel sağlık kuruluşlarında, dispanserlerde, tıp, gıda, kimya laboratuvarlarında çalışabilirler. Ayrıca serbest çalışma imkânına da sahiptirler. Ülkemizde sağlık hizmetlerinin yaygınlaştırılmasına paralel olarak çalışma alanları giderek genişlemektedir.

Benzer Meslekler;

  • Elektronik Teknikeri
  • Kontrol Sistemleri Teknikeri
  • Endüstriyel Otomasyon Teknisyeni

Kaynak:Eğitim Sistem

14
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.