Peteklerin altıgen şeklinde olmasının avantajları nelerdir
En büyük avantajı alan tasarrufudur. Altıgen olması ile boşluk kalmayacak şekilde bal depolama ya da üreme bölgesi edilmiş olur. Altıgen şekiller sayesinde herhangi bir yerde (kovanda) en çok sayıda yer elde edilir. Yani son olarak belirtmek gerekirse verimlilik altıgen şeklin en önemli avantajıdır.
Arılar, ihtiyaçlarından daha fazla olan balı depolamak için bal petekleri üretirler. Bal petekleri altıgen şeklinde yapılır. Bunun nedeni;
- Altıgen şeklinde üretilen bal petekleri, daha az malzeme kullanarak üretilir.
- Altıgen şeklinde olması ile daha fazla bal depolarlar.
- Altıgen şeklinde bal petekleri hiç boşluk olmadan yan yana bir örüntü oluşturabilirler.
Arılar, ihtiyaç duyduklarından çok daha fazla miktarda bal üretirler. Kendi ihtiyaçlarını giderdikten sonra kalan balları depolarlar. Ürettikleri balı depolamak isteyen arılar, bal petekleri üretirler.
Bal petekleri ekteki görselde görebileceğiniz gibi altıgen şeklindedir. Arılar, bal depolarken bu petekleri üretirler. Petekler birbirleri ile yapışık, bir örüntü olacak şekilde hazırlanır.
Arılar, bal peteklerini altıgen şeklinde inşa ederler demiştik. Bunun nedeni altıgen şekli en az malzeme kullanarak en fazla ürün depolayan çokgen şeklidir.
Kaynak:Eğitim Sistem
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.