Nitelikli İnsan Gücü ve Gelişen Ekonomi Cevapları

Nitelikli İnsan Gücü ve Gelişen Ekonomi Cevapları
6. Sınıf Sosyal Bilgiler Meb Yayınları 5. Ünite Üretiyorum, Tüketiyorum, Bilinçliyim Sayfa 182, 183 Nitelikli İnsan Gücü ve Gelişen Ekonomi Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Sayfa 182 Cevapları

Nitelikli insan gücü denildiğinde ne anlıyorsunuz? Söyleyiniz

Cevap: Nitelikli insan, eğitim yoluyla okullarda ye­tişir. Ülkemizde nüfus fazla olmasına rağmen, çe­şitli sektörlerde çalışan nitelikli eleman sayısı az­dır. Nitelikli eleman sayısının azlığı, yapılan işler­den gereken verimin alınmasını zorlaştırmakta­dır. Bu durum ülke ekonomisi için olumsuz sonuç­lar ortaya çıkarmaktadır. Nitelikli eleman sayısının fazla olduğu ül­kelerin siyasi, ekonomik ve sosyal gelişmişlik dü­zeyleri yüksektir.

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Sayfa 183 Cevapları

1. Metinde, nitelikli insan gücünde olması gereken özelliklerden hangileri vardır? Yazınız.

Cevap: Nitelikli insan işini en iyi ve başarılı şekilde yapar, Girişimcidir, işini severek yapar, Kullandığı malzemeyi, enerjiyi ve zamanı en verimli şekilde değerlendirir, Yenilikleri ve gelişmeleri takip eder, yeniliklere açıktır, Çalışkandır, üretkendir, iyi bir gözlemcidir.

2. Nitelikli insan gücü, ülkemiz ekonomisine hangi yönlerden katkı sağlamaktadır? Yazınız.

Cevap: Böyle insanlar verimli işler yaparak ve işleriyle ilgili yeni fikirler üreterek ülke ekonomisine katkıda bulunurlar. Nitelikli insan gücü üretime katkı sağlar. Örnek olarak bir doktor, bir hastalığın tedavisinde yeni yöntemler kullanarak başarılı olduğunda ülkesine de ekonomik anlamda fayda sağlamış olur. Yeni bir enerji kaynağı ile çalışan otomobil üreten bir mühendisin de ülke ekonomisine önemli katkısı olacaktır.

3. Çalışmalarıyla nitelikli insan gücünün özelliğini taşıyan kişilere çevrenizden örnekler yazınız.

Cevap: Aziz Sancar da yer aldı. 2015 Nobel Kimya Ödülü’nü “DNA onarımı” hakkındaki bilimsel çalışmasıyla Prof. Aziz Sancar, Lindahl ve Modrich; hücrelerin hasar gören DNA’ları nasıl onardığını ve genetik bilgisini koruduğunu haritalandıran araştırmaları sayesinde kazandı.

Kaynak:Eğitim Sistem

16
184
7
126
11
7
12
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.