Müzik ruhun gıdasıdır sözünden ne anlıyorsunuz
Müzik ruhun gıdasıdır sözü, insan için gıdanın anlamı neyse ruh için de müziğin anlamı aynı şeydir, demektir. Hayattan keyif alınmasını sağlayan bir detaydır müzik. Müzik olmadan yaşanan bir hayat, mecburiyet demektir.
Müzik, tarih boyunca kişiler ve toplumlar arasında duygu ve düşüncelerin anlatımında ve iletişiminde kullanılmış en etkili yöntemdir. Müzik, kişileri sadece ruhsal olarak güçlü kılmaz, aynı zamanda akıl ve vücut sağlığının tedavisinde kullanılan en etkili terapi metotlarından biridir.
Müzik ruhun gıdasıdır. Uykuya geçişi kolaylaştırır: Amerika Ulusal Tıp Kütüphanesi'nden yayınlanan bir araştırmada; özellikle klasik müziğin Insomnia hastaları ve üniversite öğrencilerinin daha rahat ve sağlıklı bir uyku çekmesini sağladığı açıklanıyor.
Müzik ruhun gıdasıdırsözü, Socrates'e aittir.
Müzik ruhun gıdasıdır. Bu sözü hayatımız boyunca birçok kez duymuş olabiliriz. Aslında cümleyi kelimelerin anlamı ile düşünürsek çok basit bir anlam çıkartabiliriz. Biz hayatımızı devam ettirebilmek için yiyeceklere yani gıdaya ihtiyaç duyarız. Müzik de ruh için aynı anlamı taşır. Müzik dinlemeyen bir ruh, doyamaz. Gerçek anlamda ruh yaşayamaz.
Kelime anlamları ile devam edelim. Peki ya "ruh" kelimesi ne ifade eder bizim için? Ruh, bir bakıma yaşama ve yaşamdan keyif almayı ifade eder. İşinden keyif almayan insanlar için "ruhsuz" ifadesi kullanılır. Çünkü zevk almaz, işini yapmak için yapar. Kendinden bir şey katmaz.
Müzik ruhun gıdasıdır. Yaşama isteğinin, bir şeyler başarma isteğinin devam etmesini sağlar. Her gün yaptığımız sorumluluklar vardır. Bazen bunlardan keyif almasak bile yapmaya devam ederiz. Müzik ise yaptığımız ve keyif almadığımız bu işlere bir heyecan katar. Hayata anlam yükler.
Benim için "Müzik ruhun gıdasıdır." sözü müzik, hayattan zevk almanın açık yoludur anlamına gelir. Müzik dinlemeden geçen hayat, zevk almadan yaşanır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.