Kut anlayışının devlet yönetimine etkisi hakkında neler söyleyebilirsiniz

Kut anlayışının devlet yönetimine etkisi hakkında neler söyleyebilirsiniz
Kut anlayışının devlet yönetimine etkisi hakkında neler söyleyebilirsiniz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Türklerde kut anlayışı kadim bir gelenek olarak bir inanç sistemi şeklinde yerleşmiştir. İslam’dan önceki dönemlerde Türkler, kut anlayışına sahip olarak hükümdarın tanrı tarafından seçilen ve görevlendirilen bir kişi olduğuna ve ailesinin de seçilmiş olduğuna inanırlardı.

Türkler kut anlayışının olması hakan ve hatunun kutsal kabul edilmesi, devletin kutsal kabul edilmesi, vatan topraklarının kutsal kabul edilmesi anlamına gelmiştir. Böylece milletin vatana, devlete ve hakana bağlılığı söz konusu olarak devlet ve millet bir ve beraber olarak hareket etmiştir. Kut anlayışı, İslam sonrası dönemde ortadan kalkmıştır. Bu anlayış kadim Türk geleneklerinde bir iz olarak kalmıştır.

  • Kut anlayışı devlet yönetimini olumsuz etkilemiştir.
  • Çünkü, Türklerde Kut anlayışında, tahta kimin geçeceğini belirsiz kılmış, bu belirsizlik sebebi ile taht kavgalarına yol açmıştır.

1552
1506
1039
961
258
250
716
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum