Komünitenin yapısına etki eden faktörler nelerdir
Yeryüzünün belirli bir alanında yaşayan ve birbirleriyle sürekli etkileşim hâlinde olan canlılar ile bu canlıların içinde bulundukları cansız çevreyle süreklilik oluşturduğu ekolojik sistemlere ekosistem, ekosistemleri inceleyen bilim dalına ise ekoloji denir.
Bir organizmanın çevresini ışık, sıcaklık, nem, rüzgâr gibi cansız (abiyotik) bileşenlerin yanı sıra mikroorganizma, parazit, bitki ve hayvan gibi canlı (biyotik) bileşenler oluşturur. Organizmaların birbirleriyle ve içinde bulundukları çevre ile olan etkileşimi farklıdır. Yaşama alanlarının içinde yer alan canlılar ekolojik organizasyon düzeylerine göre küçükten büyüğe doğru organizma, popülasyon, komünite, ekosistem şeklinde sıralanabilir.
Belirli bir alanda sürekli etkileşim içerisinde bulunan canlıların oluşturduğu topluluğa komünite denir. Komünitelerin tipi ve büyüklüğü, komüniteyi oluşturan canlı türlerinin çeşitliliği ve çevre şartlarının organizmalar üzerindeki etkilerine bağlıdır.
Sıcaklık, nem, yağış, besin, vb. faktörler tür çeşitliliğini dolayısıyla komünite tipini ve büyüklüğünü etkiler.Komünitenin coğrafik büyüklüğü de tür zenginliğini etkiler.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.