Kısa ve uzun gün bitkisi nedir
Uzun gün bitkileri: Uzun gün bitkileri günlük en az 12–14 saat ışığa ihtiyaç duyarlar. Bu gruptaki bitkiler karanlık periyoda pek ihtiyaç duymazlar. Sürekli aydınlık koşullarında bile çiçeklenip olgunlaşabilirler. Serin iklim tahıllarının çoğunluğu, yem bitkileri, bezelye ve şekerpancarı gibi bitkiler uzun gün bitkileri arasında yer almaktadır.
Ekoloji - çevre terimi olarak uzun gün bitkisi: Genellikle gündüz saatleri 12- 14 saatten fazla olunca çiçeklenme ve olum devreleri hızlanan bitki, cins, tür ve çeşitlerine verilen isimdir. Bu bitkiler, vejetatif gelişmelerini kısa günlerde, generatif gelişmelerini ise uzun günlerde tamamlarlar. Serin iklim tahılları turp ve mantar gibi bitkiler uzun gün bitkileridir.
Biyoloji terimi olarak uzun gün bitkisi: Bir orman ekosisteminde yüksek boylu ağaçlardır. Işıktan yararlanma süreleri ve şansları daha fazladır.
Kısa gün bitkileri: Kısa gün bitkileri günlük 12–14 saatten daha az aydınlanma süresine ihtiyaç duyarlar. Bu bitkiler karanlık periyoda ihtiyaç duymaktadırlar. Mısır, darı, çeltik, tütün, soya fasulyesi ve kenevir gibi bitkiler kısa gün bitkilerine örnek olarak gösterilebilir.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.