İpek Yolu’nun Asya ile Avrupa arasındaki kültürel etkileşime katkısı

İpek Yolu’nun Asya ile Avrupa arasındaki kültürel etkileşime katkısı
İpek Yolu’nun Asya ile Avrupa arasındaki kültürel etkileşime katkısı nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İpek Yolu, Karadeniz kıyılarının kullanıldığı yollar olarak Anadolu coğrafyasından da geçerek Asya ve Avrupa topraklarını birbirine bağlayan en önemli ticari yollardan biridir. İpek Yolu, bu yolda ipek ticaretinin çok sık yapılması nedeniyle bu unvanı almıştır.

İpek Yolu’nun Asya ve Avrupa'yı birbirine bağlaması coğrafi olarak jeopolitik bir önem taşımaktadır. Kıtaların birbirine bağlanması ve bunun ticari bir amaçla yapılması yolun geçtiği beldelerin ve uluslararası çalışmaların gelişmesini ve kalkınmasını sağlamaktadır.

Bu nedenle tarihte bu ticari yollara sahip olan ülkeler hakim ülkeler olarak dünyayı tahakkümü altına alan devletler olmuştur.

İpek Yolu’nun Asya ile Avrupa arasındaki kültürel etkileşime katkısı:

  • İpek Yolu, Çin ülkesinden başlayarak Anadolu ve Akdeniz aracılığıyla Avrupa bölgesine kadar giden ve dünyaca ünlü ticaret yoludur.
  • İpek yolu üzerinde bulunan kervansaraylar, ticaret kervanlarının uğrak ve dinlenme yerleridir.
  • Bu yol adını üzerinde taşınan ürünlerin en önemlisi olarak kabul edilen ipekten almıştır.
  • İpek Yolu üzerinde tüccarlar devamlı olarak hareket halinde idi. Ticari ürünlerinin dışında bilgi, görgü ve kültürlerini de bu yol üzerinde taşırlardı.
  • Bu yolculuklar ile birlikte bazı milletlerin örf, adet ve kültürel zenginlikleri kıtalar arası uzaklıklara gitmeyi başarabilmiştir.
  • İpek yolunun öncüsü ise Fatih Sultan Mehmet'tir.

324
731
33
131
132
132
131
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.