İnsanlar yaşadıkları olayları neden hikâyeleştirme ihtiyacı duymuştur

İnsanlar yaşadıkları olayları neden hikâyeleştirme ihtiyacı duymuştur
İnsanlar yaşadıkları olayları neden hikâyeleştirme ihtiyacı duymuştur bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hikaye anlatımı, zihni bileyen bir tür bilişsel oyun olarak görülüyor. Bu yolla, bizi çevreleyen dünyayı simüle etmemiz ve özellikle sosyal durumlara ilişkin farklı stratejiler düşünmemiz mümkün olabiliyor.

Gerçekten de insanların hikaye okurken veya dinlerken beyin taraması yapıldığında, korteksin sosyal ve duygusal algılama ile ilgili çeşitli bölümlerinin harekete geçtiği ve ne kadar çok hikaye okurlarsa başkalarıyla o kadar kolay empati kurdukları görülüyor.

Hikâye anlatmak, insanın yazı dâhil diğer tüm teknolojilerden önce kullandığı bir iletişim aracıdır. Sadece eğlenmek için değil, bilgi aktarmak ve karşısındaki ikna etmek için muhteşem bir yoldur. İster yatırımcı arayan bir girişimci, ister patrona fikrini anlatmaya çalışan bir beyaz yakalı, ister paydaşlara strateji paylaşan bir yönetici, ister sesini duyurmak isteyen bir öğrenci olun sizi anlatabilecek en güzel yol hikayeleştirmektir.

İnsanlar yaşadıklarını etkileyici şekilde ifade etmek, olayların ifadesini kolaylaştırmak ve kalıcılığını arttırmak için hikayeleştirir.

210
239
179
47
50
38
154
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.