İkta ve tımar sistemini feodal yapıdaki toprak yönetimi ile karşılaştırınız

İkta ve tımar sistemini feodal yapıdaki toprak yönetimi ile karşılaştırınız
İkta ve tımar sistemini feodal yapıdaki toprak yönetimi ile karşılaştırınız, aralarındaki benzerlik ve farklılıklar nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Feodalite yönetimlerinde bir kişinin tahakkümü altında binlerce kişi üretim için çalışmaktadır. Tarım toplumlarında feodal anlayışlar toprak ağalığının çıkmasında etkili olmuştur. Çiftçiler bir köy ağasının sahibi olduğu toprakları işlemekle geçimini sağlarken tarımın ekmeğini ağalar yani feodal idare yemektedir.

İkta ve tımar sisteminde ise toprak devlet tarafından işleyene bırakılmakta, masrafları devlet tarafından sağlanmakta ve sadece işlemesi ve hasat toplaması köylü tarafından yapılmaktadır. Burada topraktan elde edilen karlar da belli oranda toprağı işleyenlerle paylaşılmaktadır. Böylece devlet ve tebası bir nevi ortak bir şekilde hareket etmektedir.

1402
1737
282
273
291
275
700
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.