II. Mehmet’in yerinde siz olsaydınız İstanbul’un fethi için başka hangi hazırlıkları yapardınız

II. Mehmet’in yerinde siz olsaydınız İstanbul’un fethi için başka hangi hazırlıkları yapardınız
II. Mehmet’in yerinde siz olsaydınız İstanbul’un fethi için başka hangi hazırlıkları yapardınız, neden bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

II. Mehmet, İstanbul’un fethini gerçekleştirmiştir. Bundan sonra da Fatih adını almış ve bu isimle anılmıştır. İstanbul’un fethini başararak tarihte çok değerli olan bir yere sahip olmuştur. Gemileri karadan yürütmesi, asker çıkarması yapması, mancınık sistemi kullanması çok etkili olmuştur.

Fatih, 12 karış çapında o zamana kadar yapılan en büyük toprakları kendi tasarlayarak kullanmıştır. Fatih yapılması gereken her şeyi yaparak fethi gerçekleştirmiştir. Eğer eksik bir şey yapsaydı fetih gerçekleşmezdi. Peygamber a.s.’ın da övgüsünü alamazdı. Bu övgüyü alması onun en iyi şekilde çalıştığını ve her şeyi yerli yerinde yaptığını gösterir.

İstanbul’un Fethi için yapacağım hazırlıklar

  • Surların altından geçilecek büyük tüneller kazardım
  • Eğitilmiş kuşlarla havadan patlayıcılar gönderirdim.
  • Bizansa korku salacak haberler gönderir, psikolojilerini bozardım
  • Mancınıklarla surların üstünden içeri insanları atardım.
  • Büyük kuleler yapar askerleri surlara tırmandırırdım.
  • Surlardan içeri asitli sular atar, yangınlar çıkarır, hastalık yapıcı salgınlar çıkarırdım.

300
251
21
17
17
18
500
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.