Hukuk kurallarının toplum düzeni açısından önemi
Toplumda belli bir düzenin oluşması için hukuk kurallarına bağlılık önemlidir. Hukuk kurallarının insanlar için uygulanabilir, cezaların caydırıcı olması gerekir. .İnsan hakları, çocuk hakları, kadın hakları, hayvan hakları gibi hakların korunması doğanın ve çevrenin teminat altında olması gerekir
- Topluma bir düzen getirir
- Karşılıklı ilişkileri düzenler
- Toplumda adalet olur
- Toplumda kargaşa önlenir
- İnsanın hakları korunur, haksızlıklar önlenir
- Güçsüzler korunur
- Devlet ve kişi ilişkilerini düzenler
- Toplumda huzur olur
- Toplum geleceğe güvenle bakar
Hukuk kelime anlamı olarak bireyleri ve toplumun yaşayışını birbirleri ile olan ilişkilerini, toplumdaki düzeni sağlayan yasaların tümüne denir.
Birincisi insanlar arası ilişkilere ait kurallar ve yasalardır. Bu kişiler arası hukuku düzenleyen yasalar olmazsa güçlüler her zaman güçsüzlerin haklarını gasp eder. Burada devlet hukuku uygulayarak toplumdaki adaleti sağlar. Bir kişi yada bir grubun başkalarının haklarını ele geçirmesini önler. Toplumda düzeni sağlar. Kişilerin haklarını korur.
İkincisi ise devlet ile insanların ilişkilerini düzenler. Devlet toplumdaki herkesin sahibi olduğu kurumdur. Bazı hukuk kurallarında devletin insanlara karşı olan sorumluluklarını yerine getirmesini sağlar. Aynı zamanda kişilerin devlete karşı olan sorumluluklarını düzenler. Hukuk kurallarını bulunmadığı toplumlarda haksızlık, ahlaksızlık suç ev suçluların egemenliğinde bir topluluk vardır.
Hukuk toplumların temel direğidir.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.