Hikâyelerde dış gerçeklikle birlikte bireyin iç dünyasının da yansıtılması niçin önemlidir

Hikâyelerde dış gerçeklikle birlikte bireyin iç dünyasının da yansıtılması niçin önemlidir
Hikâyelerde dış gerçeklikle birlikte bireyin iç dünyasının da yansıtılması niçin önemlidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bu kişiden kişiye değişir ancak bireyin iç dünyasının yansıtılması konuya ya da dış gerçekliğe daha farklı bir boyut ve canlılık kazandırabilir.

Bir edebî eserin temel özelliklerinden biri de sanatçının, eserinde meydana getirdiği dünyadır. Edebî eserde dış dünya, insan ve insana özgü özellikler kurmaca yoluyla dile getirilir. Bununla birlikte edebî eserlerde oluşturulan bu dünya tamamen hayalî değildir. Yani dış dünya dediğimiz gerçek dünya ile bağlantılıdır. Fakat gerçeğin tıpatıp aynısı da değildir.

İçinde bulunduğumuz, yaşadığımız âlemin dışında edebî metinde yer alan âleme haricî âlem (kurmaca dünya) denir. Bu âlem, insanın hayalinde oluşur ve anlatma vasıtasıyla dışa aksettirilir. Özetle, edebiyat, gerçek hayatın yorumlanmasıdır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.