Geleneksel biyoteknolojik yöntemler ile günümüzdeki biyoteknolojik yöntemleri karşılaştırınız

Geleneksel biyoteknolojik yöntemler ile günümüzdeki biyoteknolojik yöntemleri karşılaştırınız
Geleneksel biyoteknolojik yöntemler ile günümüzdeki biyoteknolojik yöntemleri karşılaştırınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Gelişen biyoloji ve teknoloji sayesinde yapılan çalışmalarda her gün gelişmeler kaydedilmektedir. Biyoteknolojik yöntemlerin kökeni uzun süre öncesine dayanmaktadır. İlk geleneksel biyoteknolojik yöntemler olarak mikroorganizmalardan faydalanarak sütün, yoğurda ve peynire dönüşümü, sirke yapılması gibi uygulamalar bulunmaktadır. Geçmişte bulunan uygulamalarda bunların yanı sıra şarap üretimi, pasta yapımı ve lifli bitkilerin yumuşatılması işlemleri bulunmaktadır. Bu işlemlerin aksine günümüzde gelinen noktada hormonlar, aşılar, yiyeceklerin korunmasını sağlayan enzimler üretilmektedir.

Biyoteknoloji en fazla gıda endüstrisinde kullanılmaktadır. Mikroskobik maddelerin ve mikroorganizmaların kullanıldığı biyoteknoloji faaliyetleri gün geçtikçe gelişmiştir. Doğanın gözlemlenmesi sonucunda biyoteknolojik gelişmeler de hız kazanmıştır.

Geleneksel olarak biyoteknoloji faaliyetleri sütün yoğurt olması, sütün peynir olması, sirke elde edilmesi gibi faaliyetlerden oluşmaktaydı. Günümüzde biyoteknoloji faaliyetleri hormonların elde edilmesi, aşıların geliştirilmesi, katkı maddelerinin üretilmesi ve gen çalışmalarının yapılması şeklinde değişiklik göstermiştir. Geçmişten günümüze insan ihtiyaçları da değişmiştir.

Biyoteknoloji sürekli olarak gelişimini sürdürmektedir. Gıda alanında yaşanan gelişmeler biyoteknoloji faaliyetlerinin daha da revaçta olmasını sağlamaktadır. Geçmişten günümüze biyoteknoloji gelişmeye devam ederken bilim de aynı hızla gelişmektedir.

6
6
7
6
6
6
6
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.