Felsefenin ortaya çıkışından önce insanoğlunun evren, doğa ve kendisi hakkındaki problemlere çözüm aradığı kaynaklar hangisidir
Soru : Felsefenin ortaya çıkışından önce insanoğlunun evren, doğa ve kendisi hakkındaki problemlere çözüm aradığı kaynaklar hangisidir?
A) Dini-mitolojik (efsanevi)
B) Dini-bilimsel
C) Mitolojik (efsanevi)-bilimsel
D) Sanatsal-mitolojik (efsanevi)
Cevap : A) Dini-mitolojik (efsanevi)
Felsefenin ortaya çıkışından önce insanoğlunun evren, doğa ve kendisi hakkındaki problemlere çözüm aradığı kaynaklar, "Dini-mitolojik (efsanevi)"dir.
Felsefenin ortaya çıkışından önce, insanlar evren, doğa ve kendileri hakkında sorular sorduklarında genellikle dini ve mitolojik anlatımlarla cevaplar ararlardı. Efsaneler, mitler ve dini hikayeler, bu tür sorulara cevaplar sunmada kullanılan temel kaynaklardı.
Eski çağlarda, insanlar doğanın ve evrenin sırlarını anlamak, yaşamın anlamını keşfetmek ve evrensel sorulara cevap bulmak için dini ve mitolojik anlatıları, mitleri, efsaneleri ve dini ritüelleri kullanıyorlardı. Mitolojik ve efsanevi anlatılar, evrenin yaratılışını, tanrıların ve kahramanların hikayelerini, doğal olayların nedenlerini ve hayatın gizemlerini açıklamak için kullanılıyordu.
Felsefe, Antik Yunan'da doğmuş ve zamanla bu mitolojik ve dini düşüncelerin yerini almıştır. Felsefe, daha sistematik ve mantık temelli bir yaklaşımı benimseyerek, insanın evren ve doğa hakkındaki anlayışını değiştirmiştir. Ancak eski çağlarda mitler ve efsaneler, insanların dünya ve kozmosla ilgili anlayışını şekillendiren önemli kaynaklar olmuştur.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.