Edebiyat bilim ilişkisi nasıl açıklanmıştır
Ödev cevabı kısaca,
Bilim doğrudan meraka dayalıdır. Bilimin gelişmesinde insanların meydana getirebilecekleri şeylere olan merakı ve isteği bu noktada oldukça önemli rol oynar. Edebiyat ise sağladığı görüş ile insanların hayal gücünün gelişimine büyük ölçüde katkı sağlar. Bu sayede hayal gücü gelişen, sınırları genişleyen insanlar daha fazlasını üretmeye, daha fazlasını keşfetmeye yönelir ki bu durum bilimin gelişimine olumlu yönde katkı sağlar.
Edebiyatın konusu insandır ve bu nedenle edebiyatın, insanı konu alan pek çok bilim dalıyla ilişkisi vardır. Tüm bilim dalları ve sanat dalları doğrudan veya dolaylı yolla birbirini etkiler. Sanatın ve bilimin temelinde insan vardır. Bu yüzden disiplinler arası bir etkileşim kaçınılmazdır.
Bilim, bir takım bilgi ve olguların deneysel olarak değerlendirilmesi ve bir sonuca bağlanmasıyla ortaya çıkmaktadır. Bilim bir kaynaktır. Edebiyat ise bir kanal olarak bilimi devam ettiren bir yol olabilir. Edebi eserler, bilimsel olma özelliği taşıyabilirler. Bu da bilimin bir araç haline gelmesi anlamına gelmektedir.
Edebiyatta; psikoloji, sosyoloji, felsefe, mantık gibi bilim dallarının eserleri bulunmaktadır. Edebiyat, tek başına bilim değildir. Literatür olarak tanımlanır ve bilimsel bir araç olarak ortaya çıkar. Bu nedenle edebiyat, bir iletişim ya da ulaşım aracı olarak kullanılabilir.
Edebiyat, insanlarla iletişim kurma ve onlara ulaşma amacını taşımaktadır. Bilim ise sadece bunu kullanır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.