Dua niçin sadece Allah’a yapılmalıdır
Dua anında Allah (c.c.) ile kul arasında bir vasıta yoktur ve bu sebeple dua kulun doğrudan Allah’a (c.c.) yöneldiği ve kulluk duygusunun en yoğun şekilde hissedildiği andır. Dua, Allah’ın (c.c.) iradesine teslimiyettir. O’nun vereceği her karara razı olmaktır.
Dua, insanı Allah (c.c.) katında yükseltir, ruhunu arındırır, onu değerli kılar. Dua, hata ve günahlardan temizlenmek için bir fırsattır. Dua, sadece Allah’tan (c.c.) bir şey istemek için değil, aynı zamanda Allah’ın (c.c.) nimetleri karşısında O’nu anmak, O’na şükretmek için de yapılır.
Dua ısmarlanacak bir şey değildir. Dua, kişinin içindeki dilek ve düşünceleri doğrudan Allah’a sunmasıdır, Allah ile münacatı içten konuşmasıdır. “Sen şu duayı şu kadar oku, sen de şu kadar oku” şeklindeki uygulamalar insanların gelenekleştirdikleri kişisel düşüncelerdir. Ne Kur’ân’ın buyruğudur, ne de Peygamberimizin uygulaması veya tavsiyesidir. Araf Suresi 55-56’ncı ayetlerde kulların, saygı ve alçak bir sesle yalvararak, korku ve umut içinde Rablerine dua etmeleri vurgulanmaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.