Deprem, gözlem ve yanardağ kelimelerinin anlamı nedir
Yer altında biriken enerjinin yer kabuğuna doğru hareket eden ve ortaya çıkan enerjiye deprem adı verilir.
Bir konu hakkında nasıl yapılacağı, konu hakkında bilgi elde etmek amacıyla yapılan araştırmaya gözlem adı verilir.
Mağmanın bulunduğu kraterler, volkana yanardağ adı verilir.
Deprem TDK anlamı nedir
(isim, coğrafya) Yer kabuğunun derin katmanlarının kırılıp yer değiştirmesi veya yanardağların püskürme durumuna geçmesi yüzünden oluşan sarsıntı, yer sarsıntısı, hareket, zelzele. "Okuldayken bir öğle sonu hafif bir depremde otel çökmüş." - Yusuf Atılgan
Gözlem TDK anlamı nedir
1. isim Bir nesnenin, olayın veya bir gerçeğin, niteliklerinin bilinmesi amacıyla, dikkatli ve planlı olarak ele alınıp incelenmesi, müşahede. "Onun romanları düş gücüne değil, gözlem gücüne dayanır." - Salâh Birsel
2. isim İnceleme sonucu elde edilen değer, müşahede.
3. isim, gök bilimi Bir gök cismini, bir gök olayını çıplak gözle veya bir araç yardımıyla izleyerek görülen değerleri tespit etme işlemi, rasat. Gök bilimci gözlemle, kimya bilgini ise deneyle gerçeğe varmaya çalışır.
4. isim, edebiyat Bir yazı veya eseri yazmaya başlamadan önce konusuyla ilgili gerekli bilgi, deney, inceleme ve araştırma yapma işi.
5. isim, felsefe Çeşitli araç ve gereçlerin yardımıyla olayların sebeplerini bilmek için uygulanan bilimsel yöntem.
Yanardağ TDK anlamı nedir
isim, jeoloji, (yana'rdağ) Magmanın yer içinden yüzeye çıktığı veya geçmişte çıkmış olduğu, genellikle koni biçiminde, tepesinde bir püskürme ağzı bulunan dağ, volkan. Vezüv ve Etna birer yanardağdır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.