Coşku Yayınları Deneme Sınav Sonuçları
İlkokul Deneme Sınavları: Her ay bir adet deneme sınavı yapılacaktır. Denemelerde geriye dönük konulardan sorular sorulacaktır. İleri konulardan soru sorulmayacaktır. Böylece öğrencilerin ilk önce gördüğü konular da sıcak tutulmuş olacaktır. Denemelerdeki soru sayıları ve müfredat MEB’ in standartlarına uygun hazırlanacak ve bütün denemeler dört renk olarak basılacaktır.
Orta Okul Deneme Sınavları: 5, 6 ve 7. Sınıflarda altışar adet deneme yapılacaktır. Denemelerde altı dersin her birinden 15 soru sorulacak. Yani 90 soru üzerinden sınav kitapçığı oluşturulacaktır. 8. Sınıflarda MEB’ in yeni sınav modeline uygun üretim yapılacak. Her dersten ayrı sınavlar hazırlanacak. Denemler modüler sistemde üretildiği için isteğe bağlı olarak iki ya da tek oturum şeklinde de uygulama imkânı olacaktır. İstenirse ders ders uygulama da yapılabilecektir. Sınav içeriği anlatılan konu ve kazanımlardan MEB’in müfredatına uygun olarak hazırlanacaktır.
Baskı Tarihi: Kurum deneme sınavına kendi isim ve logosunu bastırmak istiyorsa siparişlerini bu tarihten önce vermek durumundadır. Kurum isimleri siparişle eş zamanlı e-mail olarak gönderilecektir. Kurum ismi, ancak 100 takım sipariş verildiği takdirde mümkün olacaktır.
Sınav Uygulama Tarihi: Broşür ve sitemizde belirtilen tarihtir. Sınav yapacak kurumların, bu tarihleri dikkate alarak sınav takvimlerini oluşturmalarını öneriyoruz. Bunlara dikkat edildiği takdirde sınav takvimimiz sağlıklı şekilde işleyecektir. Aksi hâlde bazı sıkıntıların olması muhtemeldir.
Sınavla İlgili Hususlar: Denemelerin sağlıklı değerlendirilebilmesi için öncelikle doğru optik formların kullanılması gereklidir. 2, 3, 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıflar için Coşku Yayınları tarafından gönderilen optik formlar kullanılmalıdır. Sınavı ders ders uygulayan kurumlarımız A5 ebadındaki optik formu, iki ya da tek oturumda yapacak kurumlar ise A4 ebadındaki optik formu kullanacaklardır. Her oturum için ayrı optik form verilecektir. Diğer bir husus da kodlamaya ilişkin hataların olmaması gerekir. Her öğrenci okul kodunu optik formun ilgili yerine hatasız kodlamalıdır.
*** Okul numarasını kodlamayan öğrenciler, sınav sonucunu internetten göremezler. Bu öğrencilere sistem otomatik olarak numara vereceği için öğrencilerimiz ancak bu numarayı girdiği takdirde sınav sonucunu görebilir. Öğrenciler kendilerine sistem tarafından verilen numarayı sınav sonuç listesinden alabilirler.
Değerlendirme: Deneme sınavlarının okunması yerel, değerlendirme ise merkezî olarak yapılacaktır. Yani sınavı her bayi kendisi okuyarak sonuçları merkezimize gönderecektir. Böylelikle bütün öğrencilerimizin başarısı aynı sınavla görülmüş olacaktır. Sınav sonrasında her öğrenci için sınav sonuç karnesi bayilerimiz tarafından kurumlara verilecektir. Sınav sonuç listelerini kurumlar kendilerine verilecek, şifreleri kullanarak sitemizden alabileceklerdir.
Kurum Şifreleri: Her kuruma özel kullanıcı adı ve şifre bayilerimiz tarafından verilecektir.
Kurumlar www.cosku.com sitemizde farklı analizlerin yapıldığı sınav sonuçlarını kendileri alabilecektir. Sınav analizleri ile öğrencilerimizin eksik kalan yönleri belirlenecek ve onların eksikliklerinin giderilmesi mümkün olabilecektir. Ayrıca öğrenci ve velilerimiz sınav sonuçlarını sitemizden takip edebileceklerdir.
9, 10, 11. Sınıf Denemeleri: Altı adet deneme sınavı yapılacaktır. Denemelerde geriye dönük konulardan da sorular sorulacaktır. İleri konulardan soru sorulmayacaktır. 9, 10, 11. sınıflarda bütün öğrencilerin girebileceği tek tip deneme yapılacaktır. 9. Sınıflarda 120 soru, 10 ve 11. Sınıflarda ise 160 soru sorulacaktır. Denemelerdeki soru sayıları okullardaki ders saatleri dikkate alınarak belirlenmiştir.
10 ve 11. Sınıf öğrencileri ağırlıklı olarak gördükleri derslerdeki testleri çözecektir. Vakit kalır ve Dilerlerse diğer testleri de çözebilir.
YGS: Dört adet de deneme sınavı yapılacaktır. Denemelerdeki soru sayıları ve müfredat ÖSYM’ nin yeni sınav formatına uygun olacaktır. Denemeler genel hazırlanacaktır. Konu sınırlaması söz konusu değildir.
LYS: İki adet deneme üretilecektir. Üretim; LYS-1, LYS-2, LYS-3, LYS-4, olarak ayrı ayrı üretilecek ve poşete konulacaktır.
Sınav Uygulama Tarihi: Broşürde ve sitemizde belirtilen tarihtir. Sınav yapacak kurumların, bu tarihleri dikkate alarak sınav takvimlerini oluşturmalarını öneriyoruz. Bunlara dikkat edildiği takdirde sınav takvimimiz sağlıklı şekilde işleyecektir. Aksi hâlde bazı sıkıntıların olması muhtemeldir.
Sınavla İlgili Hususlar: Denemelerin sağlıklı değerlendirilebilmesi için öncelikle doğru optik formların kullanılması gereklidir. 9, 10 ve 11. sınıflar için Coşku Yayınları tarafından gönderilen optik formlar kullanılacaktır. Diğer bir husus da kodlamaya ilişkin hataların olmaması gerekir. Her öğrenci okul kodunu mutlaka ilgili yere hatasız kodlamalıdır. Bu kodlamayı yapmayan öğrencinin sınavı değerlendirmeye alınamaz. Ayrıca her öğrenci ilgili alana okul numarasını mutlaka doğru kodlamalıdır.
*** Okul numaralarını kodlamayan öğrenciler, sınav sonucunu internetten göremezler okul numaraları YGS ve LYS sınavlarının birleştirilip değerlendirilmesinde de kullanılacağı için her iki sınavda öğrenci aynı numarayı kodlamalıdır. Aksi halde YGS ve LYS sınavlarının ortak değerlendirmesi yapılmaz. Bu durumdan firmamız sorumlu değildir.
Değerlendirme: Deneme sınavların okunması yerel, değerlendirme ise merkezî olarak yapılacaktır. Yani her bayi sınavı kendisi okuyarak sonuçları merkezimize gönderecektir. Böylelikle bütün öğrencilerimizin başarısı aynı sınavla görülmüş olacaktır. Sınav sonrasında her öğrenci için sınav sonuç karnesi bayilerimiz tarafından kurumlara verilecektir. Sınav sonuç listelerini kurumlar kendilerine verilecek şifreleri kullanarak sitemizden alabileceklerdir.
Kurum Şifreleri: Her kuruma özel kullanıcı adı ve şifre bayilerimiz tarafından verilecektir.
Kaynak:Eğitim Sistem
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.