Çiftçinin karnını yarmışlar, kırk tane gelecek yıl çıkmış

Çiftçinin karnını yarmışlar, kırk tane gelecek yıl çıkmış
Çiftçinin karnını yarmışlar, kırk tane gelecek yıl çıkmış atasözünün anlamı, çiftçinin her yıl, gelecek yılki ürününün daha iyi olacağı umuduyla yaşadığını, bunun ölünceye değin sürüp gittiğini belirtir.

 Çiftçinin ürünü her yıl bir afete uğrar. O da hep gelecek yıla umut bağlar. Durum böylece sürüp gider. Çiftçinin yüzü hiç gülmez, dense yeridir: Onun ürünü her türlü afete açıktır. Ya kuraklık olur yada sel baskını. Bunlar olmasa, ürününü tam olarak değerlendiremez. Oda hep gelecek yıla ümit bağlar. Durum böyle sürüp gider. Peygamberimiz, sadece tarımla geçinen insanların yoksulluk çekeceğini ifade buyurmuştur.

Çiftçilik zor bir iştir. Çiftçilikten kazanç sağlamak için hava şartlarının uygun olması gerekir. Çiftçiler, kötü iklim koşulları ve maddî olanaksızlıklar yüzünden bazı dönemler beklediği verimi alamaz; umudunu daha sonraki yıllara bağlar.

8
7
3
2
7
12
259
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.