Bireysel sporlar nelerdir

Bireysel sporlar nelerdir
Bireysel sporlar nelerdir, isimleri ile birlikte bireysel spor dalları nedir, bireysel sporlar hakkında önemli bilgileri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Bireysel sporlar kişilerin tek başına yaptıkları hareketlerdir. Herhangi bir takıma bağlı olmadan tek başına yapılan sporlar bireysel sporlar olmaktadır. Günümüzde yapılan pek çok bireysel sporlar bulunur. Bu sporlar şunlardır:

Tenis: Bireysel spor denilince akla gelen ilk spor tenistir. File üstünde karşılıklı top geçirme yöntemi ile oynana bireysel bir oyun olmaktadır.

Yüzme: Yüzme sporu günümüzde uluslararası düzeyde yapılan bir spordur. Kişinin takımdan bağımsız olarak yaptığı spor dalı olmaktadır.

Bilardo: Bilardo da uluslararası yarışmaların gerçekleştiği spor dallarından birisidir.

Bisiklet: Bisiklet yarışmaları tüm dünyada düzenlenmektedir. Bireysel olarak sürüldüğü için bisiklet bireysel spor dallarından birisidir.

Boks: İki kişinin rakip olarak yumruk ve tekme atmasına boks denir. Teke tek oynana bu spor da bireysel sporlar arasında bulunmaktadır.

Bowling: En popüler iç mekan oyunlarından biri olan bowling de bireysel sporlar arasında yer alıyor. İlk kez 19. yüzyılın ikinci çeyreğinde oynanmaya başlanan bowlingte amaç, mümkün olduğunca az atışla çok lobut devirmektir.

Okçuluk: Tarihi 15. yüzyıla kadar uzanan okçuluk sporu, Osmanlı ve Büyük Selçuklu Devleti zamanında da en popüler spor dallarından biriydi. Olimpiyatlarda da yer alan okçuluk sporunun yay avı ve saha okçuluğu gibi çeşitleri bulunmaktadır.

Atletizm: Olimpiyatların en fazla ilgi çeken ve izlenen spor dallarından biri olan atletizmde mesafeler kısa, orta ve uzun olarak üçe ayrılır.

Diğer bireysel sporlar ise şu şekilde sıralanabilir:

  • Binicilik
  • Masa Tenisi (Hem bireysel hem takım sporudur)
  • Rodeo
  • Güreş
  • Su Kayağı

Bireysel sporlar hakkında önemli bilgiler

Sporun tarihine bakıldığında ilk yapılan sporlar bireysel sporlardır. Yapılan yürüyüşler bile bireysel sporlar arasında yer almaktadır. Bireysel spor dalları kişinin kendisi için mücadele ettiği müsabakalardır. Bunların hepsi el, kol, sırt, bacak kaslarının geliştirilmesini sağlamaktadır. Bu sebeple bireysel sporların kişilerin vücutlarına da pek çok yönden faydası bulunmaktadır.

31
31
32
31
33
31
31
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.