Bilişim uzmanı ne iş yapar

Bilişim uzmanı ne iş yapar
Bilişim sektöründeki sorunlara, ihtiyaçlara, eksikliklere çözüm bulmaktan keyif alan, yeniliklere açık, eleştirel düşünebilen nitelikli uzmanlardan birini tanımak ister misiniz?

Bilişim Uzmanı bilgisayar ve bilişim teknolojileri sektörlerinde başta yazılım olmak üzere programlama, tasarım, analiz, kodlama, ağ bağlantıları, test, bakım, eğitim gibi alanlarda görev yapan kişidir.

Bilişim Uzmanları;

• Güncel bilgisayar ve bilişim teknolojilerini, yeni uygulama alanları yaratmak için kullanır,
• Problemleri tanımlar, kullanıcı ihtiyaçlarını belirler ve bu ihtiyaçları karşılayabilecek bilgisayar sistemleri tasarlar,
• Veri tabanı ve veri iletişiminin, bilgisayar uygulamalarındaki sistemlerini tasarlayıp gerçekleştirir ve yönetir,
• İnterneti destekleyen teknik, yapısal ve kurumsal ilişkileri ticari olarak küresel ölçekte kullanır.

Bu mesleği yapacak kişilerin genel olarak, tasarım yapabilen, matematik alanına ilgi duyan, ayrıntıya dikkat edebilen, bildiklerini başkalarına aktarabilen ve etkileyebilen, dikkatli, sabırlı, eleştirel ve yaratıcı düşünme becerisine sahip, iletişime açık, ekip çalışmasına yatkın, girişimci, araştırmacı ve zamanı yönetebilen, kendisini sürekli geliştirebilen kişiler olması gerekir. Genellikle iyi aydınlatılmış, ısı yalıtımlı, ergonomik ve teknolojik alt yapıya sahip temiz büro ortamında çalışılır. Projelere bağlı olarak seyahat etmeleri gerekebilir. Çalışırken üst yönetimle, diğer çalışanlarla, işverenlerle ve müşterilerle yoğun olarak iletişim halindedirler.

Mesleğin eğitimi yüksekokulların Bilgisayar Teknolojileri ve Bilişim Sistemleri bölümünde verilmektedir.

Meslek elemanları çoğunlukla özel sektörde çalışmaktadırlar. Fikir üretimine dayalı bir iş olduğundan, parasal olarak fazla sermayeye ihtiyaç duymadan kişilerin kendi işlerini kurma olanakları da mevcuttur. Bu alan mezunları teknoloji müdürü, uygulama geliştirme uzmanı, web tasarımcısı, programlama uzmanı, içerik geliştirme uzmanı, veri tabanı yöneticisi, analist ve ağ yöneticisi pozisyonlarında çalışabilmektedir.

Benzer Meslekler;

  • Yazılım Mühendisi
  • Bilgisayar Mühendisi
  • Bilgisayar Ağ işletmeni
  • Bilgisayar Programcısı

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.