Bilimsel düşünce nedir
Ödev cevabı kısaca,
Doğruluğu defalarca yapılan deney ve gözlemlere dayanan ve bir çok araştırma sonucu ortaya çıkan insanlığın yararına olan bilgidir.
Akla ve mantığa uygun olarak, mevcut değişmez bilgileri kullanarak yeni değişmez bilgiler ortaya çıkarma çabasıdır. Bilimsel bir çalışma yaparken ya da çözmeye çalıştığınız sorun üzerinde düşünürken sadece algısal gözlemlerden ve mevcut bilgi birikiminden faydalanmayız. Bilimsel düşünceye katkısı olan başka unsurlar da vardır. Bunlar, hayal gücü, yaratıcılık ve görebilirliktir.
Bilimsel düşünce hipotez kurma, teori oluşturma, deney ve gözlem yapma gibi bilimsel araştırma basamaklarında özgün ve yaratıcı olarak ortaya çıkar icatların yapılmasında ve bilimin gelişmesinde önemli bir katkı sunar. Bilimsel düşünce sayesinde, bilimsel bilgi tutarlı bir şekilde bilim literatürüne kazandırılmaktadır. Böylece birçok bilim insanı tarafından teyit almakta ve tasdik edilmektedir. Yaratıcı düşünce, bilimsel düşüncenin gelişmesini sağlar.
Bilimsel düşünce demek, nesnel ve eleştirel düşünce demektir. Kişi, bir sağlam bir kaynak olmaksızın her gördüğü ya da duyduğuna inanmamalı, hatta kaynakların doğruluğunu da sorgulamalı ve teyit etmelidir.
Evrenin ya da olayların bir bölümünü konu olarak seçen, deneysel yöntemlere ve gerçekliğe dayanarak yasalar çıkarmaya çalışan düzenli bilgiye bilim, bilim temeline dayanan özgür eleştirici, araştırıcı ve bağımsız düşünceye bilimsel düşünce denir.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.