Bilimsel bilginin üretilmesi, kullanılması ve aktarılmasındaki gelişmeler biyolojiye ne tür katkılar sağlamıştır
Bilimsel bilginin üretilmesi, kullanılması ve aktarılmasındaki gelişmeler canlıların yapısı hakkında daha fazla bilgi sahibi olmamızı sağlar. Örneğin çöl bitkileri ile nemli ortam bitkilerinin neden farklı yapısal özelliklere sahip olduğu ve bu farklılıkların canlıya neler kazandırdığını ve hastalık yapıcı mikroorganizmaların varlığının tespiti bu yaptığı katkılara örnektir.
Bilim kelimesi, deneye dayanan yöntemlerle olayların incelenmesinin yapılarak düzenli bilginin elde edilmesidir.
Biyoloji, bitki ve hayvanların köken, dağılım, yapı, gelişim, büyüme ve üremelerini inceleyen bilim dalı, dirim bilimi anlamına gelmektedir.
İnsanların yüzyıllardır yaşadıkları ortama duyduğu merak, şüphe ve çalışma azmi bilimsel bilgilerin üretilmesine neden olmuştur. Bilimsel bilgiler, yapılan araştırma yöntemleri sayesinde deney ve gözleme dayalı olarak insanlığa hizmet etmektedir. Biyoloji, canlı ve doğa ile ilgili her konuyu içine almaktadır. Bilimsel bilgilerin özellikle üretilmesi, aktarılması canlı ve doğa dengesini anlamamız açısından çok önemlidir.
Bilimsel bilgilerin üretilmesi, doğru şekilde kullanılması ve aktarılması sonucunda biyoloji ile ilgili olan bir çok konuda katkı sağlayacaktır. Önlenmesi mümkün olmayan sağlık sorunlarının ortaya çıkması, doğal kaynakların verimli kullanılmaması , canlı çeşitliliğinin azalması, çevre ve doğa dengesinin bozulması gibi daha bir çok konuda bilim ve bilimsel bilgiler ışığında daha çok bilinçlenme sağlanacaktır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.