Baca eğri de olsa dumanı doğru çıkar atasözünün anlamı

Baca eğri de olsa dumanı doğru çıkar atasözünün anlamı
Baca eğri de olsa dumanı doğru çıkar, yaradılışı itibariyle iyi olan kişi en kötü durumda bile olsa bu niteliğini kaybetmez anlamında bir söz.

Baca eğri de olsa dumanı doğru çıkar atasözünün anlamı

Dürüst, doğru, iyi ve güzel vasıflarını doğuştan getiren insan, ne denli bozuk, elverişsiz ortamlarda bulunursa bulunsun niteliklerini kaybetmeyip korur. Bu durum nesneler için de geçerlidir.

Yaratılış gereği olan insanın olumsuz koşullarda hemen bozulmayacağı, kötülüklere ve kötülük odaklarına karşı var gücüyle direneceği ortadadır. Önemli olan, insanın doğuştan getirdi özellik ve meziyetlerdir. Buna fıtrat güzelliği denir. Yaradılıştan iyi ve doğru olan kişi yada nesne, nedenli elverişsiz ortam içinde bulunursa bulunsun, niteliğini yitirmez.

Baca eğri de olsa duman doğru çıkar TDK anlamı

Yaradılıştan iyi ve doğru olan kimse, ne denli elverişsiz ortam içinde bulunursa bulunsun niteliğini yitirmez anlamında kullanılan bir söz.

Baca eğri de olsa duman doğru çıkar ile ilgili cümle

O çok iyi bir insandı fakat dersleri iyi değildi; ama bacası eğri olsa da duamanı doğru çıkıyor

369
1050
300
151
512
131
188
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.