Asr suresi kaçıncı sayfada, kaçıncı cüzde

Asr suresi kaçıncı sayfada, kaçıncı cüzde
Asr suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada, Asr suresi fazileti ile ilgili hadisler ve rivayetler, Asr suresi kaç sayfadan oluşur, Asr suresi toplam kaç sayfa, Arapça 601 nasıl yazılır detaylar haberimizde.

Asr suresi 601. sayfada yer alıyor. 30. cüzde yer almaktadır. Mekke döneminde inmiştir ve 3 âyettir. Asr, çağ, ikindi vakti, uzun zaman demektir. Mushaftaki sıralamada yüz üçüncü, iniş sırasına göre on üçüncü sûredir. İnşirah sûresinden sonra, Âdiyât sûresinden önce Mekke’de inmiştir. Medine’de indiğine dair rivayet de vardır (bk. Şevkânî, V, 579).

Asr suresinin konusu

Sûrede insanı ebedî hüsrandan kurtaracak yollar gösterilmektedir.

Arapça 601 nasıl yazılır : ٦٠١

Asr Suresi’nin Fazilet ve Sırları

  • Ashâb-ı kirâmdan iki kişinin karşılaştıkları zaman biri diğerine Asr sûresini okumadan ve ardından selâm vermeden ayrılmadıkları rivayet edilir (Beyhak^, Şu‘abü’l-îmân, Nuruosmaniye Ktp., nr. 1125, III, vr. 174b).
  • Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: “Kim Asr suresini okursa, Allahü Teala onun günahlarını affeder, hakkı ve sabrı tavsiye edenlerden olur.”(Kâdı Beyzâvî, Beyzâvi Tefsir (Envârut-Tenzîl ve Esrârut-Te’vil), 2/660)
  • Ebu Huzeyfe (Radıyallahu Anh) buyurdu ki: “Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem)’in Ashabından iki kimse karşılaştıklarında, biri diğerine Asr suresini okumadan ayrılmazlardı. Sonra biri diğerine selam vererek ayrılırlardı.”
  • İmam Şafii (Rahimehullah) buyurdu ki: “Kur’an-ı Kerim’den başka hiçbir sure nazil olmasaydı, şu pek kısa olan Asr suresi bile insanların dünya ve ahiret saadetlerini temine yeterdi. Bu sure, Kur’an-ı Kerim’in bütün ilimlerini içine alır.”

asr-suresi-arapca.jpg

Rivayet edildi ki:

  • İç hastalıkların tedavisi için yazılarak suyu içirilir, 70 defa okunur.
  • Bir kimse bu sureyi dört ayrı kağıda yazar, korumak istediği yerin dört bir köşesine koyarsa, Allah’u Teala o yeri felaketlere karşı korur.
  • Her kim bu sureyi okumaya devam ederse, Kıyamet gününde Ashab-ı Kiram ile beraber olur.

88
2
8
0
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.