9. Sınıf Meb Kimya Fiziksel ve Kimyasal Değişimler Cevapları

9. Sınıf Meb Kimya Fiziksel ve Kimyasal Değişimler Cevapları
9. Sınıf Kimya Ders Kitabı Meb Yayınları 3. Ünite Kimyasal Türler Arası Etkileşimler Sayfa 135, 136, 137, 138, 139 5. Bölüm Fiziksel ve Kimyasal Değişimler Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

9. Sınıf Meb Yayınları Kimya Ders Kitabı Fiziksel ve Kimyasal Değişimler Cevapları

9. Sınıf Kimya Ders Kitabı Meb Yayınları 3. Ünite Kimyasal Türler Arası Etkileşimler Sayfa 135, 136, 137, 138, 139 5. Bölüm Fiziksel ve Kimyasal Değişimler Soruları ve Cevapları

9. Sınıf Meb Yayınları Ortaöğretim Kimya Ders Kitabı Sayfa 137 Cevabı

Aşağıdaki olayları fiziksel/kimyasal ve 40 kj/mol’den büyük/40 kj /mol’den küçük olarak belirtiniz.

Ham petrolden benzin eldesi; Ham petrolden benzin eldesi , ilk bakışta Kimyasal Değişme olarak gelebilir ancak Petrolün ayrıştırılması ile benzin yada mazot elde edinilmesi , Ayrıştırma işleminden dolayı Fiziksel Değişmedir.

Toz şekerden pudra şeker eldesi; Toz şekerden pudra şeker eldesinde şekerin kimliği değişmediğinden sadece toz halinden pudra haline geçtiği için Fiziksel Değişmedir.

Şeker pancarından şeker eldesi; Şeker pancarından şeker elde edilmesi " Fiziksel değişmedir." Kimliği değişmiyor veya yeni bir madde elde edilmiyor. Sadece görünüşü, şekli ve rengi değismektedir.

Sütün ekşimesi; Sütün ekşimesi kimyasal bir değişmedir.

Sütten peynir eldesi; Süt, artık peynir olmadığından kimyasal bir değişimle karşılaşmıştır. Eski haline gelemez. Bu yüzden cevabımız, kimyasal değişim olacak.

Sudan hidrojen gazı eldesi; Sudan hidrojen ve oksijen gazı eldesi ; suyun kendi kimliğini kaybedip hidrojen ve oksijen gazına dönüşmesi kimyasal bir değişmedir. Aynı zamanda oluşan maddelerden tekrardan su eldesi mümkün değildir.

Gümüşün kararması; Gümüşün kararması kimyasal bir değişmedir.

Sodyum metalinin suda çözünmesi; Sodyum metalinin suda çözünmesi ile yeni bir madde olan Sodyum Hidroksit (NaOH) ve hidrojen gazı (H) açığa çıktığı için Kimyasal Değişmedir.

Kırağı (çiğ) oluşumu; suyun buhar formundan direkt olarak donarak katı forma geçmesi durumudur. Özünde su buharıdır. Sıcaklıkla birlikte erirse su olur, daha sıcakta ise yeniden su buharı formuna döner. Bu yüzden kırağı oluşması, fiziksel bir değişimdir.

Mumun yanması; Mumun erimesi fiziksel bir değişmedir.

11
27
6
5
11
6
50
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
3 Yorum