8. Sınıf Meb Peygamberimizin Hayatı Sayfa 34 Cevapları
Kur’an-ı Kerim Ehl-i Kitap’ın pek çok özelliğine dikkat çekmiştir. “Ey Ehl-i Kitap! (Gerçeği) görüp bildiğiniz hâlde niçin Allah’ın ayetlerini inkâr edersiniz?” (Âl-i İmran suresi, 70. ayet.)
“Ey Ehl-i Kitap! Neden doğruyu eğri ile karıştırıyor ve bile bile gerçeği gizliyorsunuz?” (Âl-i İmran suresi, 71. ayet.)
“De ki: Ey Kitap Ehli! Dininizde haksız yere haddi aşmayın. Daha önceden sapan, birçoklarını saptıran ve yolun doğrusundan uzaklaşan bir topluma uymayın.” (Mâide suresi, 77. ayet.)
Yukarıdaki ayetlerde Ehl-i Kitap’ın hangi özelliklerine dikkat çekilmiştir
- Ehl-i Kitap, gerçeği görüp bildiği halde Allah'ın ayetlerini inkar eden,
- Ehl-i Kitap, doğru ile eğriyi karıştıran ve bilerek gerçeği gizleyen,
- Ehl-i Kitap, dinlerinde haksız yere haddi aşan,
- Ehl-i Kitap, daha önceden sapan, birçoklarını saptıran ve yolun doğrusundan uzaklaşan bir topluma uyan,
gibi çeşitli özellikler, Yukarıdaki ayetlerde Ehl-i Kitap’ın özellikleri arasında yer almaktadır. Ehli Kitap kelime anlamı olarak; Yahudi, Hristiyan gibi semavi din üyelerine denir. Kur'an-ı Kerim'de Ehl-i kitaptan çokça bahsedilmektedir. Ehl-i Kitap, Peygamberimizi (s.a.v) kabul etmediklerinden "kafir" olarak sayılırlar. Fakat "Allah'ı inkar eden" anlamında kafir değillerdir. Yüce Allah (c.c), Ehli Kitap hakkında birçok ayette bizlere bilgiler vermiş ve düşünmemizi istemiştir.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.