2017 yılı fıtır sadakası (fitre) miktarı belli oldu
Yayınlanma:
Diyanet fitre miktarını açıkladı. Diyanet İşleri Başkanlığı, 2017 yılı fıtır sadakası miktarını belirledi. Fitre ne kadar 2017, fitre miktarı nasıl hesaplanır, diyanet fitre miktarı 2017, 2017 fitre miktarı, diyanet fitre miktarı 2017, Oruç tutmayan
2017 fıtır sadakası miktarı ne kadar
Din İşleri Yüksek Kurulu, bu yıl ki fıtır sadakası (fitre) miktarını 16.00 TL olarak belirledi. Fiyat hesaplanırken, fıtır sadakasının Müslüman toplumların neredeyse tamamına yakın bir kesimi tarafından veriliyor olması dikkate alındı.
16.00 TL olarak belirlenen fıtır sadakası bu Ramazan’ın başlangıcından 2018 yılı Ramazan ayının başlangıcına kadar olan sürede geçerli olacak.
Diyanet’ten yapılan yazılı açıklamada:
Din İşleri Yüksek Kurulu, 26/04/2017 tarihinde Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr. Ekrem KELEŞ’in başkanlığında toplandı. 2017 yılı Sadaka-ı Fıtır miktarı konusu görüşüldü.
Yapılan değerlendirmeler neticesinde fıtır sadakasının, Müslüman toplumların neredeyse tamamına yakın bir kesimi tarafından veriliyor olması dikkate alınarak, mevcut sosyo-ekonomik hayat şartları ve bir kişinin günlük asgari gıda ihtiyacı göz önünde bulundurularak 2017 yılı Ramazan ayının başlangıcından 2018 yılı Ramazan ayının başlangıcına kadar olan sürede 16,00 TL olarak belirlenmesine karar verildi.
Bu yılki fitre miktarı ne kadar? (2017 Ramazan fitresi belli oldu)
2017 Fitre miktarı açıklandı. Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından belirlenen 2017 yılı fitre miktarı 16 TL olarak belirlendi. Belirlenen miktar 2017 yılı Ramazan ayının başlangıcından 2018 yılı Ramazan ayının başlangıcına kadar geçerli olacak. Peki kimlere fitre verilir?FİTRE NE ZAMAN VERİLİR?
Fitre, Ramazan bayramının birinci günü sabahı, fecrin doğuşundan itibaren vâcib olur. Fitreyi vermenin müstehab olan şekli ise, fecrin doğuşundan itibaren namazdan çıkmadan önce fakirlere verilmesidir. Fakat fitrenin bayramdan birkaç gün, hatta birkaç ay önceden verilmesinde de bir beis yoktur. Böylece fakirlerin bayram ihtiyaçlarını önceden karşılamaları, noksanlarını telâfi etmeleri sağlanmış olur. Zamanında ödenmeyip sonraya kalan fitreler ise, mümkün olan ilk fırsatta ödenmelidir.RAMAZAN FİTRESİ KİMLERE VERİLMEZ?Anne, baba, çocuk gibi kimselere, gayri müslimlere ve zengin sayılabilecek kişilere fitre verilmemektedir. Eğer fakir ise kayınvalideye, kayınpedere, kayınbiradere, üvey çocuğa, üvey babaya-anneye, kardeşe, geline, damada, fitre verilebilmektedir. Eğer gelin, damat, kayınvalide, kayınpeder, üvey çocuk ve kayınbirader gibi kan bağı olmayan akrabalar fakir ise onlara verilebilir.
Kaynak:Eğitim Sistem
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.