Web Programcısı ne iş yapar

Web Programcısı ne iş yapar
Web sitesinde yer alan metinleri, hizmet sunan sayfaları görsel olaraktasarlamak ilginizi çekiyorsa, bu mesleği okumadan geçmeyin.

Web Programcısı bilgisayar sisteminin donanım ve yazılım olarak kurulumuyla birlikte, web sitesi tasarımını yapan ve programlama dilleri yardımıyla etkileşimli web uygulamaları hazırlayan kişidir.

Web Programcıları;

• İhtiyaçları değerlendirir ve istenen projeyi analiz eder, • Web sitesinin temel veri tabanı ihtiyaçlarını karşılayacak kod yazar, • Web sitesinin görsel (ara yüz) tasarımını yapar ve ara yüz ile veri tabanının uyumluluğunu denetler, • Tasarlanan sitenin yerel yayınını yaparak test eder, • Web sitesini yayınlar ve yönetir. Bu mesleği yapacak kişilerin genel olarak, yaratıcı, tasarım ve görsel yeterliliğe sahip, yabancı dile ilgili, ekip içinde çalışabilen, sistemli düşünebilen, kayıt tutabilen, matematikte başarılı, kendini yenileyebilen, araştırmacı, sabırlı, dikkatli, gelişmiş renk algısına sahip kişiler olması gerekir. Web Programcısı genellikle büro ortamında çalışır, ancak bilgi toplamak amacıyla dış ortamlarda da bulunur. Çalışırken diğer meslektaşlarıyla ve işverenlerle etkileşim halindedir. İş oturarak yürütülür, ortam genellikle sessizdir. Mesleğin eğitimi mesleki ve teknik ortaöğretim okul/kurumlarının Bilişim Teknolojileri alanı Web Programcılığı dalında verilmektedir. Yeterli sayıda müracaat olması durumunda mesleki eğitim merkezlerinde Bilişim Teknolojileri alanı Web Programcılığı dalında ve üniversitelerin veya özel kuruluşların açtığı kurslarda da bu mesleğin eğitimi verilmektedir. Web Programcıları kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektöre ait iş yerlerinde çalışabilirler. Bilgisayarın her alanda yaygınlaşması bu meslekteki elemanların iş bulmalarını kolaylaştırmakta ve aranan eleman olma özelliklerini daha uzun bir süre koruyacaklarını göstermektedir. Ayrıca kendi işyerlerini de açabilirler.

Benzer Meslekler;

  • Bilgisayar Destekli Tasarım Teknikeri
  • Bilgisayar Programcısı

Meslek Bilgileri

Meslek Kodu : 2513.02
Meslek Adı : Web Programcısı
M. Ana Grubu : Profesyonel Meslek Mensupları
M. Alt Ana Grubu : Bilgi ve İletişim Teknolojisi İle İlgili Profesyonel Meslek Mensupları
M. Grubu : Yazılım ve Uygulama Geliştiricileri Ve Analistleri
M. Birim Grubu : Web ve Çoklu Ortam Geliştiricileri
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : Ortaöğretim (Lise ve Dengi) 

Kaynak:Eğitim Sistem

6
32
10
17
42
23
7
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.